lørdag 7. januar 2012

Farlig hverdag

Hei igjen!


Jeg har visst ikke vært så flink til å skrive nå om dagen siden det har skjedd så mye at jeg ikke har fått tid. Det har jo, som sikkert noen av dere har fått med seg, vært både jul og nyttår i de siste par ukene!
Jul var supergøy, siden jeg fikk hele 5 pakker! Jeg ble dessverre så mett og trøtt etter å ha jaktet på en feit mann med hvitt skjegg og rød drakt før jul, at jeg ikke orket å åpne mer enn et par av pakkene mine før dagen etter:

Her er jeg på rødmann-jakt og har fått tak i lua til denne rare rødkledde mannen, ble ikke mye igjen av den tilslutt gitt! Muhaha!!! Jeg tror forresten han rømte på en slede med reinsdyr, men jeg må ha sett syner, for reinsdyr kan vel ikke fly? eller!?

Nyttårsaften var litt kjedligere enn jul siden himmelen bråkte og blinket så mye at jeg ikke fikk sove, men måtte sitte og små-boffe litt for meg selv, så jeg syntes egentlig at vi ikke trenger å ha nyttårsaften igjen i fremtiden for å si det sånn...    

Matfar lurer stadig på hvor vinteren blir av om dagen, og siden jeg ikke hadde noe særlig bedre å foreta meg, så tenkte jeg at da kunne jeg jo like gjerne finne den for han. Man må jo være litt snill siden jeg glemte å kjøpe pakker til alle menneskene jeg kjenner i år...
Jeg har jo som kjent aldri sett en vinter før, så jeg måtte skrive ned noen fakta-punkter for å ha noe å starte og lete etter:

1. Vintere tåler ikke varme, så de har antakelig forbaska tykk pels.

2. Vintere er fryktelig store og skremmer vannet av enorme dyr som har levd siden Jura-tiden, som for eksempel Kuo-sauruser og andre gørrgamle dyr med svære jur (hmm, kanskje glamor-modeller har hjerne på størrelse med hvalnøtter de også?). Uansett: dette betyr at vintere må være ENORMT svære, siden kuosauruser er det aller største dyret jeg noengang har sett!!

3. Vintere kan bli veldig sinte, og faktisk være farlige for mennesker også, for de kan faktisk finne på å starte kriger mot dem som for eksempel "vinterkrigen" i Finland i 1940, hvor menneskene var i krig mot en flokk med vintere i flere måneder....

4. Vintere har antakelig veldig store, men likevel sløve tenner, siden menneskene går med store glatte boblejakker for å beskytte seg mot vinterene, og dét skulle til og med JEG ha klart å bite igjennom tenk!

5. Siden vintre er så fryktelig store, så må de ha en  veldig lang nese for å klare å snuse seg frem til små dyr som tusler rundt på bakken som for eksempel:  MEG  (Hjelp)

Ut fra disse faktaopplysningene kan jeg tegne en skisse av hvordan de omtrent ser ut:

Sånn omtrent?! Tykk pels, svær som et lite fjell,veldig sinte øyne, stooore sløve tenner og veldig lang nese...

Jaja, nok fakta om vintere, nå er det på tide å finne f...-skapen: Først må jeg finne det siste stedet den ble sett, nemlig på Kuosaurus-jordet hvor den har skremt en hel flokk med kuosuruser på rømmen i flere måneder allerede, og jeg har fortsatt ikke sett snurten av dem siden den gang:
 Her har jeg funnet det siste kjente stedet som en vinter ble sett. En kuo-saurus ble tydligvis så skremt at den gjorde i buksa, og siden den tydligvis ikke hadde bukse på akkurat denne dagen, så ble det ganske tydelige spor på bakken for å si det sånn... Ikke noe problem å finne slike spor for en veltrent detektiv-hund som meg!


Her har nok vinteren kommet borti bakken med den ene tanna si og lagd en aldri så liten grøft! Jeg benytter sjansen og graver etter spor, men dessverre var det lite å finne denne gangen, bortsett fra et par nydelige røtter, men det er jo DIGG for meg da!!!



Her ligger jeg og måler opp hvor mange labb ("fot", hva er det?) ett avtrykk er på. (eller så ble dette bildet tatt 2 hundredels sekund før jeg fikk et akutt ADHD-anfall, jeg husker ikke helt)   :)



Her sjekker jeg hvor lavt jeg må fly for at fotografen ikke skal oppdage meg på radaren sin før jeg smeller sidelengs inn i beina hans! (dette er kanskje ikke sååå viktig med tanke på etterforskningen, men VELDIG viktig til hverdags...)



 "Løpe-ring-rundt-treige-mennesker-mens-man-rekker-tunge-taktikken" er også en VELDIG viktig ting å øve på, dog ikke sååå viktig mtp etterforskningen... :)



Det er jo veldig viktig å sjekke alle detaljer grundig, for det har jeg sett på CSI nemlig! Så her angriper jeg en bitteliten tørrgran for å teste karbon-innholdet (eller noe liknende), og har akkurat nappet ut bære-biten av treet og venter på mens det velter sakte men sikkert...  Muhaha!! (ondskapsfull lappelatter som vanlig)




Matfar var i ferd med å gi opp etterforskningen, så jeg måtte se litt sørgelig ut for å få overtalt han til å fortsette....



Matfar er heldigvis dum som et brød (kanskje han har store jur også?!), så han har var veldig lett å overtale til å fortsette etterforskningen:
Her har jeg endelig funnet et krystallisert avtrykk av en av labbene til vinteren! (LITT stolt må man få ha lov til å være da vel?!)





Dette er faktisk drikkevann-skåla til kuosaurusene, tenk dere hvor stor en kuosaurus er da!! Vinteren er antakelig ganske smart siden den tidligvis har sparket til vannskåla deres for å få dem til å tørste ihjel!




I alle dager.. Vinteren har gjort en hel innsjø udrikkelig bare for å ta livet av de stakkars kuosaurusene!!! Jeg skjønner ikke helt hvordan den har klart det, men vannet var hardt som betong og fryktelig vanskelig å drikke, men man kunne i det minnste gå på vannet da, og da føler man seg jo litt Jesus-aktig!! (dumme matfar som ikke lot meg slippe å ha på den barnslige sikkerhets-lina da...)

 Alt tydet på at vinteren hadde dratt nordover igjen, siden alle trærne i skogen var nemlig knekt den veien. Dessuten stod det noe om at "Dagmar" angrep for fullt lengre nord
 i landet på tekst-tv! Ganske ironisk å kalle en vinter som prøver iherdig å ta livet av Dagros for "Dagmar" er det ikke?!?! Det er forresten mulig at denne vinteren er redd for vind, siden det blåser fryktelig mye om dagen... jaja, nok om dét. Vi får dra nordover å lete videre:

Flaks at vi skulle på besøk til hytta til mormor som er litt lengre nord i landet dagen etter.
"Her var det litt mere vinter gitt!" sa matfar, men jeg kan ikke se ett eneste spor av den jeg?! Merkelig!! Hvordan kan han påstå at det er mere vinter her uten å se noen vintere egentlig?! Mennesker er rare...
Artig farge på sanda her oppe forresten! Ganske ironisk å kalle plassen for "Svartstad" når bakken er helt hvit er det ikke?!
Men jeg får vel heller prøve å finne vinteren en annen gang, den har antakelig forsvunnet VELDIG langt nord for det er ingen som snakker om "Dagmar" på radioen lengre heller!  Dessuten er det en annen jeg har "en høne å plukke" med også:

Eller var det "en høne å tygge på" uttrykket egentlig var?! Uansett, godt den piper veldig høyt sånn at ikke eierne mine får med seg så mye av tv-programmene sine nå om dagen hvertfall!

GODT NYTT ÅR TIL ALLE!!!!!!

Bamseklem fra Leo! :)

9 kommentarer:

 1. Rett og slett fantastisk skrevet! Jeg elsker innlegg fra dere! Maken til kreativitet! Eller bare veldig flink lapp? :-D dette gjorde nok en gang dagen min tror jeg!

  SvarSlett
 2. ENDELIG! Kjære Leo, du gjør definitivt dagen for flere enn Kristine. Dette må jeg lese igjen og igjen. Fantastisk!!!!

  Gleder meg tilå se dere i morgen! Tjorven er ute og trener sprint, men jeg skulle hilse så mye.

  Nok en gang; Fantastisk lesning!!!

  SvarSlett
 3. Hei på deg Leo! Godt nytt år til deg og menneskene dine! Her så har vinteren kommet en liten tur! Det ligger hvitt deilig teppe ute! Å så lukter det så godt fra den! Må nok litt mere hvitt føre de kan stå på ski her men jeg koser meg veldig! Løper rundt og snuser under det hvite for å skremme søstra mi når jeg dukker opp igjen! Ha en fin dag hos Tjorven og Milli! Stor nuss på nesa til deg fra Jackie. Skal hvist hilse fra hu søstra mi Roxie åsså da! Ps Skal du på utstillinga på Kongsberg i Mars Leo?

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nytt år til dere også! :D (litt sent, har hvert litt opptatt med den derre vinteren...)

   Ja, jeg skal vist det har jeg hørt, vi øver litt på å stå pent, jeg er veldig flink inne, men har planer om å danse på 2 på utstillingen, tror det vil falle i smak ;) skal dere også?

   Hadde vært moro om vi kunne treffes for å leke en gang snart egentlig :)

   Hils søstera de og menneskene dine fra meg og mine mennesker :)

   Slett
 4. Herlige bilder og tekst:o)

  Han er en skikkelig flott Lappegutt!

  SvarSlett
 5. Haha :) Utrolig morsomt :)

  SvarSlett
 6. Fin lesing på morgenen! Og en nydelig lapp ;-)

  SvarSlett
 7. Takker for hyggelige kommentarer om både skrivingen og min lappeutstråling :)

  SvarSlett