søndag 10. mars 2013

Matmor tar ordet!


Leo er en aktiv fyr som vi gjør mye rart med, og det er ikke alt han får somlet ned på papiret, så derfor låner jeg bloggen hans litt nå for å oppsummere litt hva vi har gjort på kursfronten i det siste.

Høsten 2012 meldte vi oss på et nybegynner kurs i rally lydighet, dette var kun for å ha noe moro å gjøre sammen utenom turer og slikt. Dette kurset varte over 8 kvelder, og hver time varte i 2 timer.
Og dette syntes vi begge var utrolig moro! Vi fikk jobbet inn en god kontakt sammen i løpet av disse kvelden. Og han er en lærervillig gutt når vi begge er i riktig modus, kanskje spesielt når matmor klarer å senke skuldrene litt ;)

Vi kunne ikke "gå fot" når vi begynte på dette kurset, men med litt øvelse begynte vi å få dreisen på dette, selvom han ikke stirret på meg hele tiden men så seg litt rundt, så fulgte han med ved min side uten at jeg måtte dra han med meg. Så da ble det plutselig mye enklere å gjøre de forskjellige momentene, og vi begynte å gå hele baner beregnet på klasse 1 (nå rekrutt klassen).
Kurset ble avsluttet med en konkurranse blant oss kursdeltagere, vi fikk noen minutter til å gå igjennom banen uten hund før vi skulle ut på banen med hund. Det var dommer og vi ble bedømt som om det var en ekte konkurranse. Jeg fikk roet ned nervene så langt det lot seg gjøre, også bar det utpå med oss, og vi koste oss virkelig, og han gjorde det riktig så bra - han vant hele greia og fikk en fin fin premie, og vi fikk virkelig mersmak på dette. Så vi har skilter hjemme som vi trener med nå og da, og 15. april begynner vi på videregående kurs i rally lydighet, noe vi begge gleder oss masse til! :)

Nå i januar og februar har vi gjort noe annet innen lydighet og kurs, vi meldte oss nemlig på et bronsemerke kurs! Dette kurset gikk også over 8 kvelder, men på 1 og 1/1 time hver gang.

Dette var igrunn mere utfordrende for oss begge, det krevde konsentrasjon på en annen måte, og mere terping og repetering av øvelser. Noe Leo syntes kunne bli litt kjedelig av og til. Det viste han med å vise frem noen av alle de fine triksene han kan. Holdt kunne han fint gjøre om til sitte bamse, enkelt dekk ble gjort om til å spille død ved en anledning, han viste frem at han kunne være trist og gi nuss. Men han kunne også så mye mere når vi pauset på riktige steder og lekte litt i mellom slagene.

Etter 8 ganger på dette kurset skulle vi opp til bronsemerke prøven!
Jeg var overbevist om at jeg ikke gruet meg, fordi dette ikke var viktig for meg å klare, men når kvelden kom kom også nervene og jeg ville at vi skulle klare prøven.
Vi var 5 stykker som skulle ta prøven denne kvelden, deriblant superduper søss Tjorven. Vi fulgte med på de som var før oss, en schæfer, en puddel og Tjorven. Tjorven gjorde en veldig god gjennomføring med full kontakt og lynraske øvelser - imponert over den lille frøkna der!
Så var det oss...

Tannvisning - 8 - 8 poeng.
Lineføring - 6 - 12 poeng
Dekk fra holdt - 8 - 16 poeng
Innkalling - 5 - 15 poeng
Stå under marsj - 7 - 32 poeng
Enkeltdekk - 8 - 21 poeng
Helhet - 7 - 21 poeng

Totalt 117 poeng

Så vi klarte det, vi besto prøven med over 90 poeng og godkjent i alle øvelser!

Verdensbesteste Leo gutt som kan så veldig masse!
- Matmor Kristin

12 kommentarer:

 1. Så bra at matmor har tatt ordet - og ansvaret! Dere har vært kjempeflinke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kan jo ikke la denne bloggen støve helt ned ;)

   Takk :)

   -Kristin

   Slett
 2. Gratulerer igjen for supre resultater på begge baner! Tror vi som har litt sta spisshunder må tenke litt anderledes når vi skal trene, er ihvertfall det som gjelder for Nairo og meg. Blir spennende å følge karrieren deres videre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :)

   Ja, en må finne litt andre måter å jobbe og tenke på, og han godeste Leo varierer jo så fragang til gang hva han trigges av, er ekstra moro det :p

   - Kristin

   Slett
 3. Både Leo og menneskene hans er kjempeflinke. Nå er jo jeg så heldig å ha relativt hyppig kontakt med dere, og jeg må bare få si at jeg slutter ikke og imponeres av hvor flinke dere er til å finne på ting med Superbror Leo! Dere er så flinke med ham Kristin, og etterhvert får du bukt med nervene også, du er på god vei!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Gry! Sike tilbakemeldinger varmer :) vi vil jo så veldig gjerne gjøredet vi kan forat han skal ha det bra og bli en fin liten fyr :)

   Ja, endelig begynner mye av de unødvendige nervene å slippe taket :)

   - Kristin

   Slett
 4. Bra du tar ansvar Kristin!

  Jeg er både mektig imponert, og litt misunnelig. Spesielt på det bronsemerket, men også rallylydigheten! Jeg egner meg desverre ikke i konkurransesammenheng!
  Vi heier på dere!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, han er jo så sløv om dagen, blir jo ikke noe ut av det da :p

   Hehe, ja, veldig moro å ha tatt det merket, for jeg trodde virkelig ikke vi skulle klare det :p

   Håper du får sniket inn litt rally, det er utrolig moro, og en fin måte å jobbe sammen på :) men nå er jo du flink å trener andre ting da :)

   Vi får se om det blir noe konkuranser, tviler litt, presentasjonsangst er fint :p også er det greit å få han god på innkalling og ikke vimsebort og hilse på alle andre først også :p

   - Kristin

   Slett
 5. Det var jaggu godt at matmor tok ansvar her, for dette går rett og slett ikke an Leo! *se strengt på*

  Gleder meg til å høre mer om videre trening, artig at det er flere lappefolk som oppdager at konkurranser og sånn kan være gøy :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Leo ignorerer.... :p

   Gøy med trening og slikt, så får vi se om man tør å konkurere noe senere.. Litt skeptisk til det men :p

   - Kristin

   Slett