søndag 24. februar 2013

En dag i Februar.



Hei!

Det er midtvinters og selv verdens tøffeste hund (meg selv selvfølgelig) er en smule skeptisk til omgivelsene. Denne karen har vært ute en vinternatt eller to før, men på denne plassen må man være varsom:

 Ett stykk lapphund som holder hodet lavt i terrenget. Det er noen med skumle hensikter som følger med på hvert eneste skritt man tar, men hvis man prøver å se etter så er det ingen der...
Jeg har vært i området her mange ganger før, og det ender alltid med at jeg blir overfalt og forsøkt drept. Klok av skade prøver jeg å snike meg ubemerket igjennom, men det er for sent. Jeg er oppdaget og det er bare snakk om sekunder før jeg blir angrepet.. 

Plutselig eksploderer snøen og en svart skikkelse farer opp av snøen med retning rett mot meg:
Oooooshit! Her er det ingen utvei. Her er det bare å stå stille og gjøre seg klar for smellen. "Cabin crew, brace for impact!" (det KAN jo hende jeg har en svart boks i rævva et sted (som flyene), og da må man jo si de riktige tingene før det smeller, ellers så får man refs av havarikommisjonen når de etterforsker ulykken)


Ett stykk lapphund type "Tjorven" smeller inn i fronten på meg med en grusom hastighet, og alle beina i kroppen knitrer og knaker av "glede"...  Bremser er et fremmedord her på Tjøme, så det er bare å få seg tykkere beinbygning i en fart, eller så er du ferdig, SÅ enkelt er det med den saken!
Litt biting hører jo også med, så det er en fordel å være litt tykkhudet også hvis man ikke har tenkt til å blø ihjel i løpet av de neste par minuttene... :)

Men jeg har jo vært ute en vinternatt før, så jeg vet hva man må gjøre i en slik situasjon:
LØP SOM F....!!!! Det funker selvfølgelig aldri siden Tjorven løper ring rundt lynet på en god dag, men det er viktig å føle at man gjør noe for å bedre situasjonen litt når man er i en krisesituasjon har jeg hørt...

...men det ender alltid med at man må slåss med nebb og klør for å overleve! Det er et hardt liv her på Tjøme..

..men er man tjukk nok i huden og beinbygningen (og i hodet), så er det jo "litt" moro også da!!

Dessverre er ikke alle hunder like tjukke i beinbygningen som meg:

 Denne hunden ser ikke ut til å ha klart seg, stakkar. Det er nok brudd på hodeskallen og det som værre er. Frost og snø i kjeften tyder på at den har ligget en stund..

 ... oj! Den lever!! Det ser ut som om den har ligget på noe?!

Ååååja... Det var bare Milli som lå og ruget på ballen sin... Alt er som normalt her i gården altså... Jaddah...

 Milli er jo ikke sååå glad i glad-vold og biting som Tjorven og meg, så hun løper for det meste rundt og prøver å finne ballen sin. 
Her er det full fart!! Ikke lett å finne ballen sin i dyp snø alltid, men heldigvis så er det alltid hjelp å få hvis den skulle bli borte:

Tjorven og Milli løper rundt og sjekker alle hull i snøen for å se om det er en ball der, mens jeg ikke skjønner helt hva de leter etter så jeg finner en fin liten plante å tisse på.

Inni planten jeg skulle tisse på så lå det en liten grønn dings som jeg tok med meg:
Tjorven sladrer selvfølgelig til storesøstra si med en gang da...Jeg skjønner ikke helt hva som skjer (som vanlig) så jeg står og ser litt tilbakestående ut (som vanlig det også) :)

Her er sladrehanken herself:
 Tøffe Tjorven!!! Pen har hun blitt også gitt... Jeg må nok passe på at det ikke kommer noen innpåslitne mannehunder i nærheten av henne. Man skal jo passe på lillesøstra si har jeg hørt..

Jaja... Etter mye løping og herjing på jordene så tuslet vi en lang tur på Tjøme. Da må man jo ta gruppebilde på brygga:
Her er alle fokusert på kameraet. Tjorven ser på godbiten, Milli tenker på ballen, og jeg sjekker at det ikke kommer noen...

Forsøk nr2:

Tjorven ser på godbiten (skolelys som vanlig), Milli ser på en mann på andre siden av fjorden,  og jeg lurer på hvem som har sluppet en smyger (jeg tror det var meg...). Etter 12 bilder med omtrent samme resultat ga matfar opp.. Han er lat altså!! Vi er jo superlette å ta bilder av!

Jaja...  Ikke rart man kan bli sliten av en lang dag på Tjøme:


God Natt!!

Bamsklem fra Leo!! :)

6 kommentarer:

  1. Hurra, har savna Leoblogg :D

    SvarSlett
  2. Ohoy! actiontur! jeg ble lettet da jeg så at Dronninga ikke var omkommet, men bare ruget på ballen sin:D Jeg skjønner at en må tåle mange støyter om en beveger seg inn på Tjømetunet,samt vært ute en vinternatt før! Dette er ikke Pyseland å nai nai!..Ett av de mest spennende reisemål for en Lapphund må det være Leo, den ser jeg:)) Godt at din lillesøster lever i dette Tjømelandet til vanlig,for hun er blitt skikkelig tøff og klok av det.
    Morro å se bilder av actionturen,og gruppebilder av gjengen:)
    Klem fra Banjo&Elin

    SvarSlett
  3. Ikke nok med at gleden er overveldende når Superbror Leo kommer på besøk, latteren sitter rimelig løst når vi leser om besøkene etterpå, for Leo har en fantastisk måte å se tingene på:o)))) Enig med Ellen, dette har vi savnet.

    .....og blant alle de fine bildene dere tok i går, så smeltet jeg helt av det av Tjorven. Der har du fanget personligheten hennes i blikket hun har. Jeg ble helt bløt i hjertet her jeg satt og så på det!!

    SvarSlett
  4. oo! Morro morro! Dette har vært savnet!

    Og fantastisk bildeaerie av rugende dronning! Der lo jeg godt gitt!

    SvarSlett
  5. Haha, actionhundane :) herlige bilder!

    SvarSlett