mandag 1. august 2011

Supersøsken!

Hei igjen!

Vi var jo på utstilling i går som dere kan lese om i forrige innlegg, og da trodde jo selvfølgelig eierne mine at de kunne slappe av i dag. Det kunne de bare glemme, for Tjorven og jeg hadde nemlig lagt litt planer for i dag uten at eierne våre skjønte noe som helst(som vanlig... De må jo være helt kørka, og det er jo bra for oss da). Vi skulle nemlig møtes igjen på Tjøme, og denne gangen skulle jeg også få møte ste-storesøstra til Tjorven, nemlig Milli. Tjorven hadde fortalt at Milli kunne være litt bøllete og hvass i starten, men at hun egentlig var snill som et lam (som om lam liksom er så snille, jeg syntes de er litt småskumle jeg nemlig...)
For å komme til Tjøme så må man jo selvfølgelig kjøre bil, og selv om jeg visste hva vi skulle denne gangen så ble jeg ganske susete i hodet og en anelse kvalm på turen. Da vi endelig kom frem fikk jeg fort lære hva "snill som et lam" betyr, det betyr nemlig å bli overfalt av en sinna dame-hund med navnet "Milli" som bjeffer og knurrer og hopper på deg før man rekker å komme seg ut av bilen! Jeg håpet at Tjorven skulle fortelle Milli at jeg var snill og ikke farlig, men Tjorven måtte jo selvfølgelig være på storesøstra sitt lag og var minst like bøllete som stesøstra si! To sinna søstre(den ene var veldig stor også) mot en bilsyk Leo = Full retrett og kapitulasjon for min del, jeg lå nemlig på rygg før jeg visste ordet av det. Milli luktet litt på meg, og så skjønte hun nok at jeg var i familien til Tjorven, for etterpå så var hun faktisk veldig snill og grei, akkurat som Tjorven hadde fortalt. :)

Etter litt hilsing mellom eierne våre og oss hundene, så gikk vi opp på jordene hvor vi endelig ble sluppet løs!! Dette hadde jeg gledet meg til LENGE!! Tjorven og jeg begynte der vi slapp forrige gang...
...nemlig med full lekselåssing og herjing,  og Tjorven fikk raskt overtaket på meg og la meg i bakken som vanlig. Søstra mi er nemlig veldig sterk. I bakgrunnen går Milli og leter etter noe?!

Jeg lurte litt på hva Milli drev og lette etter, men fikk fort svaret på det:
...Milli lette nemlig etter ballen sin. Her er hun bare bittelitt fornøyd over å ha funnet den...

Den ballen til Milli så igrunn ganske gøy ut, så både Tjorven og jeg løp etter Milli så fort vi kunne:
...men Milli var dessverre omtrent dobbelt så rask som en bil, så vi ga opp det forsøket med litt knall og fall. Her har jeg akkurat gått på trynet, mens Tjorven GÅR på trynet... Er det mulig å bli så rask da gitt?!?! Jeg som trodde Tjorven var superrask...

Vi ga fort opp med å prøve å "låne" ballen, og løp så fort vi orket uten Milli, og jeg tror det har blitt mye soft-is og grillmat på Tjorve-lorva i sommer, for nå løp nemlig JEG litt raskere enn ho:
Full fart bortover rettstrekka her nå, med Tjorven oppi rompa(bokstavlig talt)!! Milli passer på at vi holder oss unna ballen hennes....

Tjorven slet litt på rettstrekka nå, men i svingene så hadde hun ett og annet skittent triks:
Her forsøker hun å kræsje inn i bakparten sånn at jeg skal får skrens på bakhjulene og kjører av veien, men heldigvis var tunga mi nesten rett i munnen så jeg klarte å holde retningen.

Så forsøkte hun med det eldste trikset i boka...
..nemlig å holde igjen i halen!! Skal man først jukse, så må man jo gjøre det ordentlig! :) Dette trikset var litt vrient å komme seg unna...

Det ble mye løping og lekeslåssing og slitne kropper må jo ha næring, så da var det godt at sauene hadde lagt igjen litt snacks til oss:

Nammmm!!! Her deler vi på en rykende fersk "sauegodis"! Tenk om hundematen hadde smakt like godt som disse godbitene...

Så var det tid for å lekeslåss litt igjen:
Og nå hadde jeg overtaket på slossingen også! Er ikke Tjorven sååå sterk lenger?!? Har nok fått i seg litt drøyt mye soft-is i sommer denne lorva!

Men jeg ble litt distrahert av ei søt dame som kom svinsende forbi...
...med en ball i munnen, nemlig Milli. Så da var det plutselig jeg som lå på bakken igjen! Hun er jaggu pen hun stesøstra til Tjorven gitt(ikke si til Tjorven at jeg syntes Milli var pen da)...

Det var omtrent 300grader i skyggen, så vi fant ut at vi skulle bade:
Her bades det på vanlig måte: jeg syntes det holder med å bade potene, Tjorven er fullstendig under vann, og Milli vasser litt(med ballen i munnen selvsagt).

Tjorven klarte faktisk etterhvert å lure selveste vassfisen over alle vassfiser uti litt dypere vann:
 Ojojoj, ganske skummelt med såååå dypt vann altså, men det var ganske kjølig og digg også...

Tjorven er forresten skikkelig snill mot både planter og dyr:
 Her passer Tjorven på at både Milli(med ballen) og mosen får i seg nok vann, det er jo bare å riste seg litt...

Tjorven sparte litt vann til meg også, siden jeg så litt varm ut. Snille søstra mi... Er nok en del bønder som ville betalt mange tusen for å låne henne på en tørr sommer, siden hun vanner omtrent 28 dekar med jord i timen.

Og så lekte vi litt gjemsel:
Hmm, hvor kan Tjorven ha blitt av da?!


Og så samarbeidet vi med å gnage på trær:

 Mye enklere å gnage på trærne når man er to. Trær er nemlig superdigg!!

Og så fikk vi litt godbiter av eierne våre:
Her spiser Tjorven og meg skinkeost. Se så fint oppstilt vi står! Milli er ikke så glad i godbiter, men hun er derimot litt over middels glad i ballen som hun ikke slipper av syne et brøkdels sekund...

Dette var en suuuuuuupergøy dag! Jeg har ikke kost meg så mye på mange uker (siden sist jeg var hos Tjorven). Gleder meg allerede til neste gang vi sees igjen! Dessuten var det kjempestas å få møte Milli, hun var nemlig skikkelig kul og voksen...
...og VELDIG SØT!! Til og med eierne mine syntes hun var veldig pen, og de er ikke hunder selv engang!

Skulle forresten hilse masse fra eierne mine, for de syntes visst det var veldig moro på Tjøme-besøk de også! De fikk forresten lov til å låne ballen til Milli og kaste den så langt de orket uten at Milli ble sur på de! Så det er ikke så rart til at eierne mine syntes det var gøy egentlig...
Takk for besøket! Håper vi sees igjen snart!


5 kommentarer:

 1. Hehe, for et morsomt innlegg og gode bilder :)

  SvarSlett
 2. Du er vel heldig, Leo, som har dressert menneskene dine så godt at de adlyder deg og får deg til Tjøme for lek og hygge!

  Det er slik det skal være, jeg er stolt og imponert! Bra du koste deg der også denne gangen, neste gang håper jeg at vi kan treffes der ute også. Det blir gøy!

  Storebror Frost

  SvarSlett
 3. Kjempe fine bilder!! Så flott du forteller om turen!!
  Tjøme er fint!!
  Ha en fin uke!!

  SvarSlett
 4. Yess, Yess, Yess brorsan, vi får det til vi to sammen! Hadde en herlig dag sammen med deg i går, og har ledd masse av de flotte bildene og den morsomme teksten på bloggen din. Du er bare utrolig kul!!! Godt at ikke Milli skremte deg så veldig. Hun skal bare sjefe med en gang, og så er det over. Lurt i grunnen at mora mi' tok med ballen hennes, for da får du og jeg holde på med vårt. Nå skal jeg be Milli om å invitere Frost fortere enn svint altså. De skal visst til et sted som heter Biri i helgen - men sååååå:o))) Han er skikkelig kul, han er visst broren vår også!

  Gleder meg til å se deg igjen Bror!!!!

  SvarSlett