søndag 31. juli 2011

På utstilling!

Hei igjen folkens.

I dag ble jeg vekket av de gale eierne mine i 6-tiden på morgenen på en LØRDAG!! Syke menneskene... De kunne i det minste sagt fra i går, sånn at jeg kunne lagt meg litt tidligere og ikke sittet oppe hele natta og sett på fantastisk interessante programmer på tv-shop...
Grunnen til denne grusomt tidlige vekkingen var vistnok at vi skulle på utstilling. Jeg har ikke den minste anelse om hva "utstilling" er for noe egentlig? Skal vi stå i et buttikkvindu hele dagen og prøve å lure folk til å handle mere klær kanskje?
Men som vanlig så bar det inn i den hersens bilen igjen, noe som har blitt ganske vanlig at jeg må hver gang jeg ikke skjønner helt hva vi skal. Mon tro om jeg hadde sluppet å være i bilen hvis jeg hadde visst hva vi skulle!? :)
Eierne mine kjørte en goood stund, helt til vi kom til en kjempestor båt med navnet "Bastø 1", denne båten var faktisk så stor at jeg ikke trengte å bli løftet ombord, de tok nemlig med seg hele bilen oppi (og hundre andre biler). Stooore fine båten!! Hvorfor har ikke eierne mine kjøpt en sånn båt til hytta si tro?!
Båten bråkte ganske mye der det var sitteplasser for biler, så eierne mine tok meg med opp til et rom som det var sitteplasser for hunder. I starten var det bare meg i hunde-rommet (og eierne mine da), så da kom det en god del barn og voksne innom for å klappe på meg og å spørre om hvor gammel jeg var, åssen rase og sånn.. Jeg syntes var supermoro med besøkene, for jeg liker nemlig å hilse på alle, og nå har jeg nok snart hilst på alle menneskene i hele verden(det kan da ikke være sååå mange flere mennesker jeg ikke har hilst på til nå?)  :)
Etterhvert kom det en kjempestooor Ridgeback inn i hunderommet også, så da ble det dårlig med besøk fra andre mennesker, men jeg ville gjerne hilse på Ridgebacken også jeg, selv om den veide 8 ganger så mye som meg,  jeg er jo en hilse-på-alt-mulig-rart-lapphund! :)

Etter å ha kjørt bil og båt og bil igjen, så kom vi til slutt frem til et sted med navnet "Råde". Råde må være hovedstaden i Norge, for det var nemlig mange hundre hunder og mennesker der!! Og jeg hadde ikke hilst på noen av de fra før! Jeg tenkte jo selvfølgelig da at jeg endelig skulle få hilse på resten av hundene og menneskene i hele verden, men det fikk jeg ikke lov til av eierne mine... Nei jeg måtte nemlig sitte stille og ikke gjøre noenting!! Slemme eierne mine....

Dette er utstilling:
Utstilling går ut på å være stille og ikke leke med noen, selv om det er maaange å leke med! Ganske kjedelig egentlig..

Etter å ha sittet stille i en forferdelig varme i et par timer, så kom plutselig Sissel(min aller første matmor) for å hilse på! Hun hadde jeg ikke sett på et par måneder, så jeg ble sånn ca tusen glad (tusen er veldig mye, og jeg ble veldig glad!)  :) Eierne mine syntes også at det var veldig koselig å se Sissel igjen, selv om de ikke har vært hos henne mere enn noen få timer tidligere. Jeg har vært hos henne i mange måneder(ihvertfall 2), så da kan dere jo tenke dere hvor koselig JEG syntes det var. Jeg holdt på å logre halen min ut av ledd... :) 

Sissel gikk bort til noen andre etterhvert og da kjedet til og med matfar seg så mye at han dro meg med på en liten gåtur:
Endelig kunne jeg bevege meg litt, men ikke mye, de hadde nemlig satt på meg ett nytt og teit bånd som var litt for kort. Jeg tror eierne mine har glemt et jeg har vokst, for man kjøper vel ikke kortere bånd når man blir eldre?!

Vi tuslet litt rundt utpå plenen, og møtte plutselig på en snill mann:
Her følger jeg kommandoen "stå" til punkt og prikke mens jeg slikker den snille mannen i ansiktet. Jeg er et multitalent! (kan ikke skjønne hva de i bakgrunnen flirer av?!)

Den snille mannen ville se åssen matfar bevegde seg på flatmark, så han ba han om å gå ei runde, og siden jeg ikke hadde noe spesielt annet å finne på så tenkte jeg at jeg skulle være snill og være med:
Matfar bevegde seg som vanlig som et troll i eske, så jeg prøvde å instruere han litt underveis...


Etter at matfar hadde tuslet litt rundt utpå plenen så gikk vi bort til den snille mannen igjen:
Her ser igrunn alle sammen litt sløve ut, men det har sikkert noe med varmen å gjøre... Halen min er helt utslitt etter å ha hilst på Sissel, så den orket jeg ikke å ha oppreist lengre. :)

Den snille mannen sa at matfar var: "4 måneders velbygd baby (tror han bommet en smule på alderen),
tilstrekkelig størrelse og kraft, ganske kort, fint hode, normal vinkling, litt fallende kryss og litt lavt ansatt hale, ennå valpe ull. Beveger seg lett med bra steg"
Dette var visstnok bra så han fikk en sløyfe med "BIR Valp" og en deltakersløyfe:
Snille mannen gir bort sløyfer til matfar mens jeg har gjemt meg bak den snille mannen pga paparazziene...

Sløfene var nok mye verdt siden jeg fikk ikke lov til å spise de opp, men jeg fikk i det minste lov til å passe på de da:
Hadde bare bittelitt lyst til å tygge litt på disse, men jeg latet som om jeg ikke så de... 

Det er tydelig at vi hundene fra kennel fjelldronningen er flinke til å lære opp eierne våre, for det var nemlig flere av oss som hjalp eierne våre:
Her er det Fjelldronningens Jackie som lærer opp Mariken i å stå, noe som endte med:  "Excellent, 1 konk, CK, RES CERT og 2. btk"  Noe som sikkert er veeeldig bra, men jeg aner ikke hva de tingene betyr...

Etter litt for mange timer i solsteika så sloknet jeg:
Så lenge nesa er i skyggen så blir det myyyye kaldere.  

Eierne mine fant ut at jeg var litt for sliten til å vente på "BIS"-utdelingen, så vi droppet det og dro hjem. Jeg var så sliten at jeg var helt i ørska til langt utover kvelden. Godt det blir en rolig dag i morgen! (tror eierne mine hvertfall, men de skulle bare visst hva grom-søstra mi og jeg har planlagt, hehe... :)

God natt folkens!

7 kommentarer:

 1. Gratulerer med BIR! Utrolig moro, selv om Leo kanskje ikke synes det var like moro :)

  SvarSlett
 2. Hei på deg Leo!! Kjempe flink var du!! Jeg satt under stolen og kikka på deg og matfar da dere var i ringen som det heter! jeg er jo snart 13 mnd så jeg hvet ganske masse altså!! Selvom hu søstra mi Roxie tror hun hvet alt.....?
  Må du kose deg masse sammen med Tjorven i De har hvist noen kjempe fine jorer å løpe på!! (Matmor og Roxie har hvist vært der, Jeg måtte være hjemme!! Har du hørt på noe så TEIT!!

  Håper at vi kan treffes en gang så kan vi leke og herje!! Ikke sitte sånn stille som vi måtte gjøre i går!! Ha en fin uke!!
  Skal hilse fra hu søstra mi Roxie og de andre i fam her!!
  Nuss på nesa til deg fra meg Jackie!!

  SvarSlett
 3. Gratulerer med BIR på matfar,Leo! Ikke værst! ;)

  Og for et nydelig blåbærbilde av deg! Kanskje du også er glad i å spise blåbær? Her er alle 4hundene GAL etter blåbær ;)

  SvarSlett
 4. Så flink du er, Leo! Gratulerer med rosetter og bånd!

  Utstillinger er gøy, jeg syns det er viktig å ligge å slappe av og ha litt oppsyn over alle de andre på utstillingen!

  Og ja, det er viktig å hjelpe menneskene våre. Mamman min er litt kort, så hun må ta lange steg for at dommeren skal like det han ser. Strenge dommere. Men de er alltid klare for å kose på deg, så alt i alt kan man ikke tape:)

  Håper du koser deg idag også, viktig å passe på at man kan kose seg i varme. Pappan min tror du blir like stor som meg når du vokser opp og syns du er veldig lik meg!

  Klem fra storebror Frost, som idag var på to timers tur i skogen klokken 06.00.

  SvarSlett
 5. Juhuuuuuuuu, grabba med kjempefint utstillingsresultat på far din:o) Du er skikkelig flink til å lære bort synes jeg Leo!!!

  Jeg ble ikke overrasket i det hele tatt, for Milli har fortalt meg at det nok var du som fikk den sløyfa og det greiene. Du er jo bare verdens beste Leo, og du fortjener en sånn sløyfe. Det er jo fryktelig kjedelig da, at utstilling betyr at det er mange lekevenner der man aldri får lekt med liksom.... Mamma'n min sier at jeg skal på valpeshow i Andebu i november. Jeg bare SKAL leke.

  Jeg skal i allefall leke veldig om en times tid:o))))) DET BLIR GØY, MEN DET ER SÅ VARMT LEO!!!!!

  SvarSlett
 6. Du Leo du Leo, jeg skulle til å si at utstilling er ikke noe for deg - det er forfatter du skal bli når du blir stor, men det må jeg visst bite i meg :/
  Gratulerer så mye med flott utstillingsresultat! Litt rett har jeg likevel, for noe stort skal det iallefall bli av deg :)

  SvarSlett
 7. Tusen takk for gratulasjoner på matfar! :)
  Jackie: ja,vi må få til et leketreff en gang, hadde hvert super moro!
  Eva+4: blåbær er skikkelig godt, også darger det tunga mi blå! :D jeg liker brinebær, jordbær, muøter, tyttebær og rips også jeg :)
  Frost og Tjorven: gleder meg til neste søndag! ;) ;)
  Nøve: hvis det ikke skal er tl enn å vise frem matfar i en ring, ja da kan jeg bli stooor da, er jo bare å feste han i båndet så drar jeg han rundt ;)

  SvarSlett