fredag 1. juli 2011

Valpekurs

Hei igjen.
Dette har vært en veldig lærerik uke for eierne mine og meg, vi har nemlig vært på et 4-dagers valpekurs fra mandag til torsdag. Ganske så mye på en uke det altså!
Jeg skjønte først ikke helt hvorfor jeg skulle på valpekurs, siden jeg ER jo en valp og trengte vel ikke lære noe om valper tenkte jeg. Det viste seg etterhvert at man ikke skulle lære så mye om valper, men heller lære å høre på eierne mine og gjøre ting jeg hadde lært uten å bli distrahert av andre ting, og DET er vanskelig skal jeg si deg, jeg har nemlig en bitteliten tendens til å ikke høre etter hva eierne mine sier når jeg ser noe som jeg syntes er helt utrooolig spennende som for eksempel: andre hunder, mennesker, en ispinne, en katt, en flue, et løv, en bitteliten stein, en stor stein, et tre, en løvetann, en isoporbit, en vannpytt, den andre eieren min, halen min osv.. listen er uendelig!  :)

Vi var 8 elever(valper) i klassen vår i alle forskjellige størrelser. Det første jeg ville gjøre var selvfølgelig å hilse på alle de andre valpene på én gang, men det fikk jeg visst ikke lov til, selv om jeg prøvde UTROLIG hardt og spant på alle fire og holdt på å bli kvalt av halsbåndet... :(
Etterhvert skjønte jeg at vi bare skulle lære å være i nærheten av hverandre uten å hilse, så da roet jeg meg bittelitt selv om jeg syntes det var en utrolig teit og fjærn regel.
Senere så skulle vi lære å gjøre noe greier, men jeg skjønner ikke en dritt av hva de menneskene prater om, for selv om jeg lærte å lese og skrive hos fjelldronningen når jeg var bitte liten, så er jeg ikke sååå flink til å skjønne de rare lydene mennesker lager når de "prater" til meg... :) Men etter et par-tre-fire forsøk så tror jeg at jeg skjønte hva de ville at jeg skulle gjøre:


Vil de at jeg skal gnage på skoen til matfar kanskje?
Den ene instruktøren kommer løpende, sikkert for å si at jeg er en kjempeflink gnager! :)

Matfar og instruktøren lagde litt lyder til hverandre (pratet litt), og så begynnte matfar å vifte med en godbit over nesa mi igjen. De vil vel at jeg skal gjøre et triks kanskje?! Neste forsøk:

Det er antakelig et eller annet galt med venstrebenet til matfar siden han prøver å få lurt meg inntil der med godbiten, så jeg rygger inn i benet med rompa mi for å støtte han opp litt før han velter! :) Nå var jeg vel flink?! Kanskje jeg skal bli en Røde kors-hund når jeg blir stor, siden jeg er så flink til å hjelpe mennesker...

Men det var visst ikke Finsk Støttehund jeg skulle være heller, for de var visst ikke heeelt fornøyd med et eller annet i utførelsen min ennå..

Ble fryktelig sliten i rompa av å være Finsk Støttehund, så jeg trengte en liten pause. 
Jeg benytter samtidig sjansen å se om de andre valpene har noen idé om hva de rare menneskene prøver å få lurt oss til å gjøre..

 Vi trengte visst alle en liten pause, så da ble det tid for litt vann og skygge, det er digg når det er sååå varmt!! Det var mange som lurte på hva slags rase jeg var. Matfar sa at jeg var en Finsk lapphund, og det var faktisk ikke så mange av de som hadde hørt om rasen engang, så matfar fortalte at det ikke var så veldig vanlig å se sånne som oss rundt omkring siden det bare er noen få hundre Finske lapphunder her i landet. Men akkurat når han sa det så kom jammen Sidsel syklende over plassen med de Finske lapphundene Honey og Arja løpende ved siden av sykkelen. :) Snakk om sammentreff! Da fikk de hvertfall se at vi ikke er sååå sjeldne likevel...

Etterhvert måtte vi igang med treningen igjen og jeg hadde nå fått kallenavnet "bamse" av instruktørene, siden de syntes jeg så ut som en liten bjørn. Etter et par forsøk til så fant jeg ut hva de ville jeg skulle gjøre:

Å så teit, skulle vi bare sitte ved siden av venstrebenet?!?
Kunne de ikke bare sagt det med en gang.. :)

Etterhvert ble det værre, vi måtte nemlig lære å gå pent ved siden av venstrebenet, komme når de roper samtidig som alle andre distraherer meg ved å stå litt nærme, sitte og bli sittende, sitte pent mens eierene våre hilser på andre mennesker, og sist men ikke minst: komme når matfar roper på meg mens en annen hund kommer løpende i motsatt retning til sin egen eier! Den møtende hunden var det veldig vrient å holde seg unna, men med mye snadder i hånda til matfar så lot jeg meg ikke distrahere! Jeg er nemlig en FLINK lapphund (det sa de nemlig)!! :) 


Her lærer jeg å gå pent på venstre side, og det er ikke alltid så lett som man skulle tro tenk! :)

Jeg lærte faktisk ganske mye på kurset og eierne mine lærte sikkert noe de også, siden eierne mine skjønner nemlig hva instruktørene sier, og dét er nok en fordel!! :)
Gleder meg til å begynne på valpekurs igjen uti august en gang, dette var faktisk veldig moro selv om jeg ble fryktelig sliten hver kveld.

Jeg har forresten glemt å legge ut videoen fra jeg var på besøk hos farmor og farfar for et par uker siden og jeg lekte med en sånn rar ting som det kommer vann ut av, det var SUPERGØY:


 Ha en riktig god helg folkens!

Bamseklem fra "bjørnen" Leo :)


5 kommentarer:

 1. Så flink du har vært da Leo:-) Tenk at du er blitt så stor at du går på "skolen" alt. Tenker at du er såååååååååå lettlært at du vil nå langt.

  Super gøy å se deg leke med vannet.
  En trygg liten gutt/bjørnunge det er det du er

  SvarSlett
 2. Åh, Leo, du skriver så morsomt at både jeg og mamma'n min må le av deg. Vi lo fælt av vannet du lekte med også. Det kurset hørtes skikkelig "turn off" ut. Så mye moro som KUNNE BLITT liksom...... Du er helt sikkert kjempeflink da!!! Jeg synes faktisk du hadde et par gode idèer der jeg da (som du ikke fikk satt helt ut i livet). Det er veldig spennende å lese om kurset ditt, for om 14 dager skal jeg på et sånt selv..... Lurer på hvordan DET går....

  Kanskje du vil komme å hilse på sauene mine før du drar på fjellet? Mine er ganske snille tror jeg, for jeg har jaget dem i dag, og de bare løp foran og var morsomme:o) Du kan godt skrive til meg på min egen e-post; gryeriks@online.no. Kanskje vi kan avtale noe?

  Gleder meg alt jeg:o)))

  Stor nuss på nesa fra Tjorven!!!

  SvarSlett
 3. Så flink du er på kurs, Leo! det er mye å lære, noe er morsommere enn annet. Mamman min sier at det er like viktig å kunne begge deler. Hun om det!

  Husk å kreve at menneskene dine blander godbiter, så du ikke får det samme hver gang - det er kjedelig det!

  Og at vi er sjeldne betyr bare at vi er mer spesielle. Mamma ler alltid når hun møter mennesker som faktisk har sett Finske lapphunder før, for det er ingen som tror at de finnes i så stor størrelse som meg!

  Leking med vann er fryktelig morsomt, det samme er det å drikke fra flaske på tur. Rennende vann er alltid bedre enn vann i skål.

  Kos deg videre i sommer, husk å ikke fange ting i skogen og hagen som summer høyt, de stikker visst har mamma sagt!

  Frost

  SvarSlett
 4. Hei Leo!

  Jeg er 52 cm høy og veier 25,5 kg. Mamma sier labbene mine er på størrelse med en 20 - pakning. Og mormoren min sier at jeg er så stor for å ha plass til mitt store hjerte.

  Uansett, så syns de at jeg er best her i heimen:)

  Veldig koselig at du vil ligne meg når du blir stor (mamman min syns du ligner veldig på meg når jeg var valp, både i utseende og personlighetstrekk!)

  Frost

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett