søndag 26. juni 2011

Badetur

Hei igjen!

Nå har det gått nesten 2 uker siden forrige innlegg så da måtte jeg få skrevet ned noen linjer igjen før gullfisk-hukommelsen min sletter alt... :) Dessuten passer det fint å skrive litt nå som matmor er på hyttetur med venninnene sine, for da får jeg ha dataen alene, mens matfar ser på kjedelige ting på tv. :)

Jeg har nå vært alene hjemme på dagtid mange dager allerede, og det er igrunn ganske greit siden jeg liker å slappe av midt på dagen uansett. Det har gått kjempebra alle dagene bortsett fra den siste fredagen, siden jeg måtte så utroooooolig på do at det var klin umulig å holde igjen.
Matfar ble ordentlig stolt av meg når han kom hjem fra jobb! :) Han fikk lov til å vaske buret, mens jeg fikk et aldri så lite bad, siden jeg hadde tråkket litt "i salaten".
Apropos "bad", så syntes eierne mine at jeg skulle få lov til leke litt i vannet, så de dro meg med på tur til en sandstrand i nærheten av der vi bor:

Var det "sandstrand" de kalte det for?! En anelse igjengrodd vil jeg si... 
Var visst 15 år siden sist matfar var her...At det har grodd igjen er jo bare fint, siden jeg er jo egentlig ikke sååå glad i vann...
Men å løpe i høyt gress er jo supergøy!
Jøss! Veldig vått det skulle være i gresset da! Det er vel noen som har vannet litt i overkant mye, vi får prøve noe annet mens gresset står og tørker...


Se her ja! Noen blader jeg kan stå på så jeg slipper å bli våt.


Jøss, hvor ble det av de duste-bladene jeg sto på akkurat da? Skjønner ingenting jeg! Nei det her var et møkkasted...

Jeg vil heller gjøre ting jeg har greie på mens jeg tørker:

Nam nam! Mye bedre å sitte og tygge på en liten tørrgran mens man ser på flyene fra Torp... Se der ja, det der må vel være den nye Boeing 737-800'n, eller er det en gammel 400 mon tro?? Hmmm, jeg skulle hatt en kikkert...

En annen ting jeg har gjort  i det siste er å lære å fange maten min selv....

...nemlig blåbær!! NAM!!!
(den kameramannen min er vel litt ivrigere enn gjennomsnittet når han tar bilder fra UNDERSIDEN av blåbærkrattet?!?! Syke, syke mannen...)

Det går fint å plukke bær med tunga tenk! Litt ekstra løv hadde jeg jo spist uansett...

Dessuten har jeg vært på noen normale skævv-turer med matfar:

Legg merke til treet jeg fikk "dulta" borti. (det lå IKKE sånn fra før altså!)
 Ojda, hva er dette? En golden retriver i solnedgang?


Dessuten møtte vi på en av lokal-befolkningen i kodal:


Et rådyr! Det hadde jeg ikke sett før.. (jeg så det ikke nå heller, jeg var veldig opptatt med en kongle nemlig..)


Bildet av rådyret ble igrunn ganske døvt siden matfar hadde lagt igjen telelinsa si hjemme. Han tar jo stort sett bare bilder av meg på nært hold likevel tenkte han..
Men dagen etter så husket han jaggu å ta med telelinsa og fikk tatt dette flotte bildet av rådyret:


Nydelig!! Nå mangler bare en biiitte liiiiten detalj!


Apropos linser: Matfar ønsker seg en ny linse som er raskere. Dere skulle bare visst hvor mange uskarpe bilder som har blitt tatt av meg på grunn av at jeg ikke står rolig nok for han. Her er et lite eksempel:

Har ligger jeg heeelt rolig og slapper av i den deilige mosen!
Jeg bare måtte lee bittelitt på hodet akkurat når bildet ble tatt.. og det skjer visstnok VELDIG ofte..


Jaja, nok om klønete fotografer.. Tilbake til turen:
Her viser jeg vei igjennom skogen...

..og drar oss igjennom et blåbær-kratt...

..her krysser vi en innsjø (..eller noe, jeg var tørst)...

...her gjør jeg meg klar til kamp mot et farlig rovdyr! Er jeg ikke barsk?!
 (Det er sikkert noen dyr som syntes møll er et farlig rovdyr?! Myggen feks?!)

Møllangrep med komplikasjoner (nå med video):Jeg fant jaggu en ball i krattet under mitt lille møllangrep. Og så en ball midt i skævven da gitt! Ballen ble desverre konfiskert av matfar som ville ta den med hjem å hive den i søpla.. Teite matfar som tar stæsjet mitt, men uansett så vet jeg hva slags busker som lager leker nå da. Så neste gang skal jeg finne et pipedyr!!


Vi hørs!!


2 kommentarer:

  1. For en koselig badetur...i skogen du har hatt Leo, jeg har storkost meg med alle de morsomme og fine bilene av deg...du er og blir finere og finere for hver dag som går du Leo:o)

    SvarSlett
  2. Åh, Leo. Det var så knæsj å høre fra deg igjen. Jeg har nemlig savnet nytt fra brorsan i Kodal. Så flink du er til å jage møll, også fant du ballbusk også. Jeg er nesten stum av beundring jeg Leo. Jeg gikk på trynet i Vasetvann i pinsen. Ingen rakk å fortelle meg at det er forskjell på bakke og vann liksom.....

    Gleder meg til å høre mer fra deg!!

    Nuss på nesa fra Søss:o)))

    SvarSlett