onsdag 6. juli 2011

Sommerferie!

Hei hei!! :)
Denne uken har vi sommerferie her i huset, ikke det at jeg gjør så mye fornuftig når eierne mine ikke har ferie, men man gjør jo desto mere morsomme ting når de har fri! :)

Her lyttes det etter dinosauruser!


Jeg var ute og luftet matfar i skogen her en dag siden han så litt småbleik ut, så han trengte nok litt luft tenkte jeg. Etter å gått ganske lenge hørte vi noen super-skumle lyder som var akkurat som de lydene fra dinosaurusene i "Jurassic park" lager! Jeg har selvfølgelig sett alle Jurassic park-filmene, man må jo finne på noe når eierne mine er på jobb, og da kan man feks se på DVD-filmer eller følge med på aksjekursene på børsen, jeg foretrekker det første... :)
Uansett, så hadde ikke jeg den minste lyst til å møte på en tyrannosaurus eller det som verre er, så jeg prøvde desperat å lure med meg matfar hjem igjen med mine vanlige virkemidler: selvkvelning med båndet, spinning på alle 4, småklynking og løping i alle himmelretninger(bortsett fra MOT dinosaurusene da selvsagt).
Matfar er både dum og antakelig døv, for han fortsatte i samme tempo rett mot dinosaurusene med meg hengende på slep, mens han prøvde å lokke meg med godbiter og å si at det ikke er farlig osv. Hmmm, jeg tror jammen han har tenkt til å mate dinosaurusene med meg?!?! Så slemme eiere jeg har fått!!!
Til slutt fikk jeg øye på dinosaurusene, og det var en hel flokk! De var antakelig plante-etere siden de spiste gress, så jeg ble litt mindre bekymret...  Jeg gjemte meg bak noe ormegress og studerte dinosaurusene sammen med matfar:

Her sitter jeg godt gjemt i ormegresset mens dinosaurusene tramper forbi.

Matfar kalte dinosaurusene for "kuer", noe som antakelig er en forkortelse for kuo-saurus eller noe sånt. Han mente hverfall at jeg måtte venne meg til "kuer" når man bor i Kodal. Skumle er de hvertfall. Her er et nærbilde av en kuo-saurus ved help av at matfar satte på telelinse:

Sett noe så horribelt dyr før? De var sikkert 14 meter lange og 6 meter høye (nesten uten å overdrive).

Etter å ha sett på de såkalte kuene en god stund, så skjønte jeg etterhvert at de ikke var sååå farlige som jeg trodde først, men jeg protesterte likevel ikke veldig når vi endelig kunne gå videre...

Vi kan vel ikke ha kommet mere enn 200 meter bort fra kuene, før jeg hørte neste skumle dyr. Denne gangen satt matfar seg ned også, og dro frem kameraet sitt. Nå kom det nemlig en grevling romsterende ut på stien 5-10 meter foran oss. Matfar forsøkte som vanlig å ta bilde av det fryktelige villdyret, men det gikk jo som det pleier: Han hadde jo nå på telelinsen etter å ha tatt bilde av kuene, og 200mm telelinse på sååå kort hold ble litt overkill, så han fant ikke grevlingen i linsa før det var for sent...
Jeg for min del var nå ferdig med å gå tur for lenge siden og ville hjem!! 

Her var det en gang en grevling. Ganske
fine trær her ennå da ihvertfall... Trær? Namm, trær!! *sikle*


En annen dag var vi en tur på besøk hos morfar i Tønsberg. De bor er rett ved havet, og havet hadde jeg ikke sett før:

Oj, dette var et ganske stort vann! For de som ser VELDIG godt så kan de se en hund i vannkanten til høyre i bildet, den lekte jeg med noen sekunder etter bildet var tatt. Kjempegøy!


Morfar hadde også besøk av min "fetter" på 10år, og han er det supergøy å leke med, han har nemlig alltid masse energi til overs:
Her prøver jeg å fange en plast-leke i en snor, men denne 10-åringen er fryktelig kjapp!

Jeg ble fryktelig varm av all herjingen, og eierne mine fant ut at jeg kunne bade litt i et båt-liknende basseng. Jeg ville egentlig ikke gå oppi, men med en blå plast-overtalelse så ble det visst litt vann på potene mine likevel:
Mmmm, blå-plast er digg! Tror eierne mine har misforstått hvor vannet skal være i en båt, for det skal nemlig være under båten for de som måtte lure!

Fetteren min er omtrent like skarp som eierne mine, for når han ser vann så må han selvfølgelig fiske...

...og jeg er visst ikke så skarp jeg heller, for jeg ble plutselig en "lappfisk" som bet på alt som bevegde seg i vannet!

10åringer er fryktelig morsomme å leke med, men når jeg kom hjem var jeg visst en smule gåen:
Det var veldig vanskelig å holde øynene oppe da gitt, godt jeg har en pipe-leke som jeg har stjålet av katten til å holde meg "våken"


Jeg fikk forresten vite at mitt ooOOo-store idol "Frost" veier over 25kg! Jeg veide i dag 7,8kg så da mangler jeg.. ...la meg se.... øøøh.. ?? 126kg??? (jeg lærte IKKE matematikk hos fjelldronningen, jeg var nemlig for opptatt med å lære å skrive).  
Uansett så fant jeg ut at jeg også skal bli bli stor og sterk i en fei ved blant annet å:

Spise blåbær i store mengder:
Legg merke til jævelskapen som går søndagstur i panna mi (flått-jævel), godt matmor fulgte med og fikk fjernet den rett etter bildet ble tatt. Jeg fikk en ny dose expot dagen etter...

 Spise kongler:
NAMM!!!  Kongler blir jo til store trær og store trær er veldig tunge, altså blir jeg veldig tung av å spise kongler! Smart?! JA!!

Jeg klarte også å snike meg inn forbi gitteret på kjøkkenet og stjal maten til katten! Smart tenkte jeg, men katten var visst skarpere enn jeg trodde, for samtidig som jeg var på kjøkkenet og stjal maten hennes, var hun og stjal maten i skålen min i gangen... Forbannede synske katte-krek!! Ble visst ikke noe ekstra-mat av dette...
Katten vs Leo: 1-1

Det de fleste kostholds-eksperter sier at potetgull er noe av det mest fetende man kan spise, så da må man jo stjæle det også:

Her sitter jeg pent og prøver å se uskyldig ut mens jeg venter på at matmor skal åpne verandadøren. Jeg har nemlig lært opp eierne mine til å åpne døren når jeg sitter pent ved siden av den. Hun kan vel UMULIG se det lille, knapt synlige potetgull-røret jeg har gjemt helt innerst i munnen?!?

Med min flaks så ble jeg selvfølgelig ferska, men eierne mine byttet ut potetgullet med hundemat og ga meg potetgull-røret tilbake. Snille eierne mine!

Sa jeg snille?! SLEMME mente jeg, det er jo klin umulig å åpne den dritten her!!Ellers så får man vel litt energi ut av et tyggebein?! Ikke stort kanskje:

Her tapte maten mot et annet behov gitt... Jeg kan jo lukte på den i søvne i det minste!! Flink!?


Det nytter visst ikke å komme opp i voksen-vekt på 1-2-3, så jeg lar det heller skure og gå, så blir jeg nok stor en gang jeg også. Det tar bare litt lengre tid...

God natt!


5 kommentarer:

 1. Nå er det ikke så lenge siden jeg fant bloggen din, men jeg er veldig glad for at jeg fant den, for du får meg alltid til å le. Du skriver utrolig godt, og tusen takk for at du vil dele det med oss andre! :)

  Har selv en FL-gutt som nå er 7 måneder, og har ikke tenkt på at kongle-manien kommer av et ønske om å bli stor fort. Men nå vet jeg, takk for informasjonen ;)

  SvarSlett
 2. Ja bor du som bor i Kodal bør vite hva ei ku er, eller flere :-) Skaumenn er det vel mange flere av, men de syns jeg ikke du behøver å bli kjent med.

  Lykke til i jakten på å bli like stor som Frost. Barfi veier bare ca 15 kg hun og er over 2 år. Akkurat passe, sa dyrlegen, men så er ho ei jente/dame da ;-)

  SvarSlett
 3. Hei Leo!

  Jammen har du fullt opp med å sette ditt preg på verden! Syns du var ordentlig tøff som ikke gjemte deg helt for ku-osaurusene! De skal man ikke spøke med.

  Jeg liker ikke shetlandsponnier og lyden av hårføner - unaturlige skapninger begge deler!

  Fortsett å spise maten din, så blir du stor og sterk du og, om enn kanskje ikke så stor som meg:) Men akkurat passe for deg!

  Mamma og pappa er alltid klar for turer i nye områder, om du og menneskene dine på et tidspunkt vil ha besøk iløpet av sommeren, så kan vi gå tur sammen? Kanskje på en dag det ikke er så varmt?

  - Frost -

  SvarSlett
 4. Hello Brother

  Du er så morsom Leo, jeg ler masse av blogginnleggene dine, og du gir meg fryktelig mange gode idèer. Håper du skriver masse, masse!!!

  Jeg er også glad i kongler, også er jeg ganske stor også da, jeg tror jeg blir like stor som kuo-saurusene (jeg har ikke sett sånne). Da blir jeg nemlig større enn sauo-saurusene og DA skal jeg jage dem da!!!

  Juhuuuuuuuuu!!! Gleder meg til lørdag!!!

  Nuss på nesa fra Tjorven!!

  SvarSlett
 5. Du din lille luring, som vi ler av deg!
  Vi kjenner "lusa på gangelaget" ;)

  God helg! Hils Tjorven og Milli! men vokt deg vel for alle saurussene på Tjøme ;)

  SvarSlett