mandag 25. juli 2011

Nok en hyttetur..

 Hei igjen alle sammen!

Nå har jeg vært på enda en liten hyttetur, matmor og jeg dro nemlig for å besøke mormor på hytta i Valle. Denne gangen var ikke hytta på noe fjell, nei denne her lå visstnok midt på vannet, oppå noe som de kalte for en øy. Jeg har aldri sett eller spist en øy før, så dette syntes jeg hørtes spennende ut.  Matfar ble hjemme siden han måtte male huset, men det er jo bare digg å få være uten superpappa-razzien i en helg, da blir det ikke sååå mange bilder av meg i mine eventuelle pinlige stunder.. :) Når vi hadde kjørt bil leeeenge(sånn omtrent en time) så kom vi frem til ei brygge. Jeg kunne ikke se noen hytte så jeg skjønnte ikke helt poenget med å sitte der å glo.. Etterhvert så skjønte jeg at matmor ville ha meg oppi noe de kalte ei snekke. Snekka var litt rar men jeg hoppet sånn halveis frivillig ned i den når jeg fikk valget mellom å måtte kjøre bil hele veien tilbake igjen,  eller bli med oppi denne rare plasketingen, og da var det jo ikke vanskelig å velge for en som meg som er litt under middels glad i å kjøre bil...


Her sitter jeg oppi det de kalte for en snekke.. Snekke er noe som jeg syntes liknet litt på en båt, men den er sikkert bygd av en snekker eller noe... Mormor var imponert over hvor flink jeg var til å sitte stille! Jeg trengte ikke fortelle at jeg var så bilsyk at jeg ikke orket å gjøre noe ugang ennå..

Her har jeg blitt plassert på bryggen på denne øya jeg har hørt så mye snakk om:
 Vet fortsatt ikke hva en øy er?! Hytta står jo på helt normalt grunnfjell jeg har gnagd på hundrevis av ganger før?! Jeg er fortsatt så bilsyk at jeg bare har flyttet litt på halen siden jeg satt i båten..

 Etterhvert så gikk bilsyken min såpass at jeg fikk krefter nok til å tusle litt bortover brygga og utforske denne øya de snakker så fint om:
Mye godt å spise på denne øya gitt. Her tester jeg et musling-skall. Det smakte fortreffelig, nesten på høyde med grus. Jeg gir det terningkast 5. :)Her tester jeg en annen delikatesse, nemlig "tang" som de kaller det. Dette er sikkert noe man bruker til å klippe klørne på fiskene, siden den var altfor bløt til å klippe klørne mine med...
Uansett så smaker fisketang mye bedre enn hundetang! Jeg gir det terningkast 4. :)

Det var ganske slitsomt å utforske så mye når man fortsatt var små-groggy etter bilturen, så jeg fikk rappet go-stolen i hytta før noen av menneskene gjorde det. Hundene først vet dere..
Den var ikke sååå god å ligge i egentlig, men man må jo passe på at ikke noen andre får den...
 Neste dag så regnet det litt:

Her er jeg ikke sånn veldig begeistret for å bli våt på potene mine sååå tidlig på morgenen..

 Grunnen til at jeg måtte ut å bli våt var at mormor skulle fiske. Fisker er sikkert gøye dyr det, jeg har nemlig ikke sett noen før, jeg har bare spist opp klotangen deres. Leo = en hund som er snill med alle dyr!! :)
(Det å klippe klør er nemlig grusomt for alle dyr)

Her følger jeg spent med mens mormor står nede ved vannet og prøver å lure noen fisker opp av vannet med ei "fiskestang"..


"Fiskestang" er tydligvis veldig fin til å stjele negl-saksene til fiskene med, men det er ikke så ofte fisken gidder å bli med opp for å få igjen tanga si.... Fisking er gørrkjedelig gitt. Godt de menneskene hadde lagt et grønt teppe på fjellet som jeg kunne ligge og slappe av på så lenge, mens jeg smakte litt på diverse skalldyr... :)


 Man må spise MYE muslingskall for å bli ordentlig mett, men jeg fant plutselig en matskål med hundemat her på øya også! Det er vel det man kaller flaks:
Hundemat er egentlig noe av det værste jeg vet, til og med katta vår smaker bedre, men man må jo ha i seg litt næring sa folk.. Hundematen smakte akkurat som den vi har hjemme, rare greier det her gitt... Uansett får hundematen: Terningkast 1

Etterhvert tittet solen frem, og da må man jo kose seg i solen:
..nei! Sol er for mennesker og andre tulledyr. Finske lapphunder søker dekning i første og beste skygge!
Varmen er grusom!!! Ikke lett å grave seg ned i jorda her heller... :(

Sol er teit, så jeg søkte dekning inne i hytta. Der fant jeg en hundeseng som luktet rart. Ut fra lukten vil jeg tippe at muligens er eieren er en litt eldre herrehund, jeg vil tippe mellom 6 og 7 år,  kanskje det er en dobermann?! Lurer på åssen mamman til en dobermann ser ut jeg, for jeg har aldri sett en doberkvinne før?! Uansett her er jeg i full gang med å analysere sengen hans:
Noen påsto at det lyser faenskap ut av øynene mine, men det er jo heeelt feil. De lyser av godhet de nemlig! Jeg er nemlig snill og fjærner innerforet i sengen til denne dobermannen sånn at han ikke skal bli så svett i denne grusomme varmen! Jeg er jo en Finsk snillhund! :)

Her er jeg ferdig med å være snill:
 ...for nå er jeg bare lat nemlig!


Etterhvert klarte skyene å få overtaket, så det var mulig å bevege seg litt utenfor skyggene:

Her har vi vært i butikken på Valle. Jeg passer på at matmor ikke detter uti, mens mormor tar bilde. Det var bare oss 3 i snekka, så jeg lurte litt på hvem som styrte mens mormor fomlet med kameraet, men det er det nok snekkeren som gjør, siden jeg kan høre noen som romler og banker nedi den såkalte "motorluka"!!

Når man er på hyttetur så får man mye tid til overs:

Her titter jeg utover vannet mens jeg funderer på meningen med livet...
(Egentlig prøvde jeg å se hvem som lagde alle bølgene som kom innover stranda, men det var nok noen som tullet med meg siden bølgene aldri sluttet med å komme...) 

Så kom den ekle sola tilbake og jeg skulle ordne med kveldsmaten:
Jeg fant nemlig en "mini"-krabbeteine for småkrabber. Vet ikke helt hva en krabbe er heller ennå, men de smaker ganske salt vil jeg tro, siden det smakte salt av denne bare de hadde vært inne i den en liten tur...

Så måtte vi tilslutt hjemover igjen siden matmor måtte på jobb, det vil si at vi måtte inn i den forferdelige bilen igjen! Men jeg klarte å la være å kaste opp hele veien hjem. Jeg kastet nemlig ikke opp før vi var på vei opp i hagen hjemme... Viktig å gi matfar litt jobb når vi kommer hjem igjen vettu! :)

Ha en god uke.


6 kommentarer:

 1. Ei god uke til deg Leo og matmor og far. Så kjekt du har hatt det på hytta! Fine bilder av Leo-gutten sine opplevelser

  SvarSlett
 2. ENDELIG Leo, der var du! Blei reint bekymra jeg - lenge siden jeg har ledd godt av alt det rare du finner på. Har vært og smuglest på pc'n nesten hver kveld (og nesten blitt "ferska" et par ganger også;o). Du har skikkelig mange hytter å reise på. Også har du kjørt båt. Oi, det tror jeg kanskje er litt skummelt?

  Det var innmari snilt at du tok ut vinterisolasjonen av den Dobermannsenga, ikke godt å være varm - det kan jo du og jeg litt om!

  Veldig godt å høre fra deg igjen var det i allefall, og jeg kniser høylytt her jeg sitter og leser den herlige bloggen din!

  Snakkæs!

  Supernuss fra Supersøss

  SvarSlett
 3. Så koselige bilder av en nydelig Leo!
  Takk for titten, trivelig blogg :)

  SvarSlett
 4. Takker så mye for hyggelige kommentarer, Berit og Ville og Carina! :)

  OG hei igjen, Tjorve-lorva! :)

  Beklager om atte du ble litt bekymret asså! :) Jeg har nemlig fått skrevet noe før, siden det tar veeeldig lang tid å gjøre klart til at jeg kan skrive noen ganger: Jeg må jo først få stjålet minnekortene i kamera-ene til eierne mine som ligger og slenger på de mest utrolige steder, og så må jeg jeg liste meg rundt på tå..eh..POTE! og få rappet en datamaskin, og det er ikke alltid så lett å få ting til å klaffe, spesielt nå i ferien når de er våkne på alle rare tider! :)

  Ja det er veldig gøy med flere hytter, eierne mine har fortalt at det faktisk er hele 4 hytter rundt omkring de kan ha med meg til. Jeg har bare vært på 2 av de til nå, og det har vært kjempegøy. Jeg gleder meg til å se de neste 2. Kanskje det er en hytte UNDER vann også, sånn at jeg kan hilse på en fisk snart?!! :)

  Dobermannen ble sikkert glad for at jeg fikset senga hans, for den senga var KJEMPESTOR, og kjempestore senger = kjempestore hunder, og kjempestore hunder = kjempemye hår. Kjempemye hår = kjempevarmt!
  Konklusjon: dobermann må være en slags polarhund som blir supervarm i sola og liker seg best i 60 minus! :)


  Superstor bamseknuseklem fra Superbrosjan!:)

  SvarSlett
 5. ååh så fine bilder!! Han er jo så søt! :D

  SvarSlett
 6. Hei på deg Leo med fam!! Koselig å hilse på deg + mamman og pappan din!! Veldig flott liten herre mann var du i allefall!!
  ( mamman din sa noe om at du skulle besøke Tjorven i morra!! ) Så kos dere masse!!

  SvarSlett