søndag 26. februar 2012

Leo ordner opp

Hei hei, alle firbente venner! (Hunder altså, ikke noen kattekrek!!)

Nå er det bare litt over en uke siden eierne mine og jeg var ute på ski-tur, og jeg tror ikke vinteren er spesielt glad i mennesker med ski (ski = meget lange sko), for nå har nemlig vinteren vært her og hentet tilbake nesten alt vinter-flasset sitt(snøen)! Det tyder på at vinteren er redd for mennesker med lange sko(altså klovner) og det er det mange som er... Klovner er SKUMLE tenk!! Så hvis dere ikke vil ha vinteren i nærheten; kjøp skiutstyr for flere tusen kroner, så blir det det slutt på vinter-besøk i mange år fremover tenker jeg...
 Her er jeg ute og måler flass-mengder i MITT tempo (sånn ca 1 km/uka) man trenger jo ikke stresse når det er sååå fint vær!!

Vinteren rakk dessverre å gjøre mye skade i skogen "vår" før den rømte med halen mellom beina, og siden bonden som eier den antakelig begynner å mistenke meg snart pga et par "uhell" med noen tørrgraner tidligere, så må jeg vel rydde litt opp etter den teite vinteren. Man vil jo ikke ha skylda for det noe andre har gjort!!! ...og når jeg tenker etter så vil jeg ikke ha skylda for det jeg har gjort selv heller... :)
Her graver jeg et hull til å putte den furua som ligger bak meg oppi. Bonden burde vel egentlig ha lært at jeg stort sett bare dulter borti tørrgraner når jeg har løpe-trening, men vi tar ingen sjanser når det gjelder mitt gode navn og rykte hos bonden! :)

En liten evighet senere:
Her har jeg akkurat dyttet en stein oppå hullet, sånn at ingen avdekker mitt lille graveprosjekt... Bonden ville nok blitt ENDA sintere hvis han oppdager at noen prøver å skjule skadene de har gjort på skævven hans også( Skævven= kodaliansk for skog) Ett stykk SLIIITEN lapphund nå gitt!!! :) Tid for en hvil:

Matfar vil gå videre, men jeg har oppdaget noe utroOOooolig spennende som vanlig, og denne gangen var det: SNØ på snuta!! Kjempegøy!! Den kan jeg ligge og prøve å fange ihvertfall 5 minutter tenker jeg...

Godt den vinteren ikke har tatt med seg all snøen ennå, for snø holder nemlig en utrolig behagelig temperatur for oss som har litt pels på skrotten! Vi burde egentlig fylle hele stua med snø syntes jeg... Og apropo pelsen min: hold dere unna med rødmalingen deres, dere gærne dyreverner-folk! jeg har bare fuskepels tenk, så dere trenger ikke å øke omsetningen hos jotun noe på grunn av meg altså!!

Jaja... det får være nok avslapning for i dag, på tide å finne neste opprydnings-objekt:
OJ! Rykende ferske spor etter et menneske, mon tro hvem som har gått her!? Her er det jo som regel bare troll og vintere som pleier å vandre... Dette må undersøkes nærmere... Hmm...rart at avtrykkene de har akkurat samme størrelse og mønster som de skoene matfar pleier å ha på seg egentlig... Dette var SPENNENDE!!!!
..Æsj matfar står midt i sporet igjen! Jeg har ikke tall på hvor mange ganger han har ødelagt et rykende ferskt spor!! At det er muuuuulig altså!!
Med så dumme eiere så får man vel bruke øynene i stedet:
Man får alltid bedre utsikt når man står oppi et tre sa bestemor en gang, skjønner ikke helt hva hun mente med det, men litt hjalp det kanskje?! Jeg ser hverfall over lyngen!! OJ, pipip-lyder! Det må jeg undersøke senere!!!!!!!

Men siden den mannen som har gått her KAN være bonden, så må man vel fjerne dette treet også før han oppdager det. Denne gangen på gamle-måten, siden den grave-ned-metoden var litt for slitsom:
Spise-opp-metoden er utrolig effektiv, men fryktelig hard for magen, så det anbefales å bare ta 3-4 jafs om dagen.. Men har du drukket litt kulturmelk først så går det nok bra siden kulturmelk skal være så fryktelig bra for magen! Da blir det jo bare simpel matematikk: "Fryktelig hard for magen" pluss "fryktelig bra for magen" = "For magen x2"!! Altså, spis ivei!! :
Her koser jeg meg med den siste kvisten... Mmmmm.. en ordentlig gourmet-furu!!(Matfar syntes forresten denne turen begynner å dra litt ut i tid allerede nå...)

Det var en del fuktighet i den furua, så jeg måtte late vannet litt på en liten furu som stod ved siden av, da vokser den kanskje fortere også?! :
Skal vi se..løfte venstre bakbein og så klemme til... ?!?  øøh?! åssen var det igjen?! Ikke så lett å huske på hvilken side man av treet man har plassert seg når man blir forstyrret av fugler i det fjerne gitt!!

Jaja, fugler får være fugler, vi arbeids-folk får vel rydde flere trær tenker jeg:
Hmm, jeg har hørt rykter om at det skulle være et veltet tre heromkring, men det er nok bare tull og andre lurepipperier. Det er bare bart fjell her, og ingenting kan vel vokse på det?!

Aha! Det var nok den kvisten DER de mente.. Den kan nok bare ligge, for han bonden knekker en del kvister selv når han driver med disse verdensrekord-forsøkene i høydehopp med traktor 3 ganger i uka.

Jaja, skal vi se da... Det ser vel ikke sååå bomba ut her nå?!?
Stort sett fornøyd med dagens innsats...SOM VANLIG!!


Man kan selvfølgelig ikke jobbe hele tiden så da har man jo avtalt et lite besøk hos supersøstra si på Tjøme. Tjøme minner litt om "Saltkråkan" egentlig, for det er alltid så koselig der:
Ingen er så god som Tjorven syntes nå jeg... Man ser jo ikke søstra si sååå ofte, så da blir man jo hoppende glad hver gang vi sees, og så starter man selvfølgelig med en gooood klem...

 ...og så litt lekeslossing! Ingen som er flinkere i det enn Tjorven!!

Dessuten var Frost der:
Her har Tjorven funnet ut hvor godbitene er, jeg har fått en time-out (bånd) pga litt slett oppførsel, og Frost er hellig overbevist om at den store svarte dingsen(kameraet) foran ansiktet til matfar er en GODBIT!!!

Milli var også innom og hilste på av og til, men hun var jo på jobb:
Milli er som kjent verdens flinkeste ball-henter, og kan finne ballen sin igjen i all slags vær og føre-forhold(til og med i uføre)...

 ...bortsett fra når det er en viss lillesøster som kommer først. Det er nemlig ikke sååå lett å finne en ball som ikke er der! Heldigvis er det ikke så veldig vanskelig å se at det er noe djevelskap på gang i blikket til Tjorven!! :)

Etter å ha herjet litt på jordet, så gikk vi en lang tur i skogen, og da må jo vi gutta trå til for å beskytte jentene mot skumle ting:
Frost går først for å rydde unna eventuelle elger og kuosauruser (Frost er jo såpass stor og sterk at det burde gå greit med 4-5 kuosauruser av gangen), og jeg går bak for å skremme vannet av eventuelle indianere som prøver å snike seg innpå bakfra! Man aner jo ikke hva som kan skjule seg her i Tjøme-skogen!!

Vi fant uheldigvis ikke så mange indianere, men noe spennende var det da likevel:
Her undersøker vi en utrooOOOolig spennende gresstust, og 4 neser lukter bedre enn 1 sies det jo!
 
Det er alltid utrolig hyggelig på Tjøme, men man blir jo litt sliten likevel, så da var det godt å komme hjem til en kong med frossen skinkeost inni...
 ...bare man klarer å holde øynene åpne da.....

Ha en god uke!!

10 kommentarer:

 1. Leo, jeg er helt sikker på at det er du som har jaget vinteren tilbake der den kom fra (hvor nå DET måtte være:o) Du er kjempeflink, også blir jeg veldig stolt lillesøster når du rydder opp i skævven også da:o)

  Det er så gøy når du kommer på besøk! Jeg kunne bare leke og leke og leke og leke jeg, men det er jo gøy å gå tur og finne spennende lukter også da!

  Sees snart!

  Supernuss på nesa fra Superdupersøss

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, kan hende han ble så redd når han hørte jeg jaktet på han! Det er jo ikke så rart, så stor og barsk som jeg er ;)

   Det er utroooooolig moro å være på besøk hos deg, du har verdens beste hage tenk, med svømmebasseng og det hele, å det er super super moro å leke med deg! :)
   Men det er utrolig moro å finne nye lukter også, å det er vi jo såååå flinke til, å jo flere vi er jo flinkere er vi, det er jeg helt silker på!

   Barske klem fra super brosan!

   Slett
 2. Fnis, så flink Leo er til å rydde opp! Godt noen gjør det, altså! (:

  Og herlige bilder fra Tjøme! Skikkeliiig vårstemning, det er jo ikke feil! Selv om det er februar, hehe.

  Og - herlighet for noen HALER både Leo og Tjorvensøstra har! Hjelpes. Verdensrekord i pelshale? O.o

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, han er en ordentlug hardt arbeidene kar ;) masse trær å gnage på..

   Var ikke feil med vår stemmning igrunn, litt lettere å ferdes ute i skogen, selvom lappene nok kunne tenkt seg mye snø enda.,

   Hehe, ja de har noen ordentlige hårete haler, mon tro om det er der all pelsen dems har lagt seg ;)

   -Kristin

   Slett
  2. hehe, jeg er enig med Gry her! Overbevist om at verdenstøffesteLeo har skremt vannet av vinteren! Både jeg og eierne mine gleder oss til å møte noe såååå tøft på Kongsberg!

   Slett
  3. og hvordan jeg klarte å publisere midt inni alt annet når jeg skrev en kommentar nederst, det er jeg ordentlig usikker på... kanskje gylne lappelabber har hjulpet meg!

   Slett
 3. Det er bare så utrolig artig (og spennende!) å lese om alt Leo foretar seg :)))) Og jeg tipper det er ikke lenge igjen før han løfter opp den rette foten ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ganske mye spennende å ta seg til i de dype kodal skoger, hvertfall for en passe stor lappe gutt ;)

   Han løfter beina som den hann hunden han er, men noen ganger blir han litt distrahert :p (og noen ganger løftes beinet uten at det kommer noe, og noen ganger løftes det når han skal nr 2 :p )

   Slett
 4. Jammen godt at du har jaget vekk vinteren, Leo!

  Frost brukte også lang tid på å finne ut hvordan han skulle løfte det ene beinet. Men han knakk koden til slutt:)

  SvarSlett