mandag 5. mars 2012

Tilbake på skolebenken

Hei!

Denne helgen har jeg ikke akkurat gått på veggen av kjedsomhet, for jeg har nemlig vært på hundeskole i hele helgen!!! Jeg har jo vært på hundeskole før, men denne gangen var det det verdens beste skolested,medelever og lærer: for vi var nemlig på jordet til Tjorven og Milli, og så var det bare oss 4 i gjengen som var der, nemlig Tjorven, Milli, Frost og Meg, og så hadde
Mamman til Tjorven (altså Gry) i tillegg funnet verdens flinkeste hundelærer: en superproff lærer som het Hilde:
Her er klassen samlet. Fra venstre er Tjorven, Frost, Milli og Meg. Se så fint vi sitter! Foran står superlærer Hilde og viser oss hva vi skal gjøre.

Superlærer Hilde bruker ikke dytting, rykking og sparking i undervisningen sånn som noen andre hundeskoler driver med (okay da, jeg har vel eeegentlig ikke blitt sparket før, men det høres jo tøffere ut...) Hun bruker nemlig godbiter og leker, og gjett om vi fikk mye snadder da! Eierne våre hadde tatt med: kjøttkaker, pannekaker, kylling, fiskekaker, kokt skinke, lever, pølsebiter osv... Jeg er jo vanligvis ikke så veldig glad i mat, men dette kan til og med JEG like! Hilde hadde også tatt med seg noen leker til oss:
Her kan man plukke hva man vil!! Milli trodde selvfølgelig det var sine egne tennisballer som lå der, og siden hun bare har plass til én ball av gangen i munnen, så kunne dette fort endt med akutt forstoppelse og tidlig skoleslutt for hennes del! Så av sikkerhetshensyn ble disse fjernet... Milli er jo som kjent med i "anonyme tennisballoholikere" så det er ikke noe vits i å utfordre skjebnen! :)

 Jeg valgte selvfølgelig ett suuupert pipedyr som så ut som en and, men matfar fikk litt korte fingre etterhvert, siden pipedyr MÅ bites hardt selv om det kommer noen fingre i mellom, ellers piper det jo ikke! Matfar gikk etterhvert over til en tau-leke av en eller annen grunn...

Her leker matfar med tau-leken, mens jeg prøver å finne pipedyret mitt... Det enkleste ville selvfølgelig vært å veltet han hvis jeg hadde vært like sterk som Frost. Men siden jeg ikke er sååå stor og sterk ennå, så må jeg klatre opp og finne den selv....


Leking er supergøy! Men stort sett så ble det benyttet godbiter for å få oss til å gjøre ting, siden vi ble kanskje litt FOR ivrige når det var leker med i bildet... Her øver jeg på kommandoen "gå pent":
"Gå pent" aner jeg ikke hva betyr, men hvis jeg later som om jeg er en liten forvokst, foreldreløs ekorn-unge så pleier folk å gi meg noe snop likevel! Det funket ikke denne gangen dessverre...
Jeg måtte til slutt bite i det sure treet (også kjent som gamle-eika) og lære meg å "gå pent" jeg også!!
Heldigvis var det lettere å gå pent enn å late som man var et ekornunge-utskudd, så det var jo egentlig greit å lære seg det da:
Her går jeg superpent, "nesten" uten motivasjons-snop fra matmor, for jeg går bare rundt og ser ut som en krokodille som har grunnstøtt til vanlig altså! Milli koser seg med en halv kilo snacks som matfar har klomset bort(som vanlig det også)...
Milli var forresten ekstremt flink på skolen, så eierne mine lånte henne litt for å se hvordan det er å ha et vandrende skolelys i bånd:
Her trener matfar med Milli på fokus, og med Milli så er det alltid 110% fokus fra første sekund! Milli er klassens nerd, men hun er så pen at hun ikke blir nevneverdig mobbet av den grunn...

Her brukes Milli til å vise et triks, og som dere kan se så følger HELE klassen(alle tre altså) godt med! Frost følger med fordi han er en smule forelsket i Milli, Tjorven følger med fordi hun fortsatt syntes storesøstra si er litt kul, og jeg følger med fordi jeg syntes det ser ut som om Milli leker, og DÉT vil jeg også!!!

 Når det er friminutt viser Milli og Tjorven at de er som jenter flest og prater stadig i munnen på hverandre:
Her prates det i munnen på hverandre på høyt nivå! Siste nytt på sladder-fronten og annet oppgulp kom fort som paddehatter på motorveien... Jenter altså!

Jentene plapret så høyt og mye at Frost fikk bakoversveis:
Frost fikk seg en aldri så liten sladder-overdose... Heldigvis er Frost stødig som få andre og klarer å holde tunga rett i munnen og ikke gå over ende av alt pjattet!  :)

 Frost er forresten også ganske smart, til tider på Milli-nivå:
Her slapper han av i skyggen mens han forsker på hvordan han kan ta med seg et helt jorde hjem uten at noen merker det... Supersmart! Eierne hans kommer nok ikke til å merke den minste ting før de har fått hele stua full av gress! :)

De to pratesyke søstrene ble til Frost's store lettelse avbrutt til tider:
 Her følges det spent med på hva den oppsnasne bråkmakeren bakerst i klasserommet foretar seg (altså meg). Det var nemlig ikke alltid så lett å sitte stille i timen når man har litt for mye maur i rævva altså! :)  

Det var en fryd å være på Hildes omreisende Lapphundskole! Jeg har hvertfall aldri kost seg så mye på skolebenken før! Så jeg håper det blir flere skoledager snart:
Skoledag i vårsol, kan det bli bedre enn dette?! Her er det ikke mye missnøye å spore hos verken 2- eller 4-bente!

Tusen takk for flott kurs Hilde (og resten av gjengen :)!

OG Tusen takk for bildene, Stian, Stine (og Frost:) )! Det hadde nok blitt et fryktelig døvt innlegg dette her uten de fine bildene dere tok! :)
 
Ha en god uke alle sammen!10 kommentarer:

 1. Det høres ut som en riktig så kjekk skolebenk dere var på. Dere er jo noen flotte elever og ei kjempekjekke frøken Hilde hadde dere også. Koselig fortalt og flotte bilder:o)))

  En fin uke til dere også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker så mye. Ja Hilde var en lærer som både de med 2 og 4 ben likte kjempegodt :)

   Slett
 2. Hadde skolen vært sånn hver dag,skulle jeg ha gått skole livet ut :)

  Riktig flotte elever som har det morsomt på skolen! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja dette kunne vi nok holdt på med i mange måneder uten å blitt lei... :) Jeg syntes Hilde burde starte en heldags-skole for hunder!

   Slett
 3. Det var den beste skolehelgen ever!!! Bare kule kamerater og kul lærer og til og med mamma'n vår var kul og hadde laget lever og pannekaker.

  Jeg har kosa meg sånn jeg Leo, selvom det var bittelitt rart at vi ikke fikk leke, men jeg har hørt at menneskene våre sa vi var kjempeflinke allikevel. Milli er forelska i pappaen din tror jeg, hun får stjerner i øynene bare hun hører navnet hans (hi-hi).

  Du har så mange gode ideèr du Leo, jeg skal også prøve å sitte som en foreldreløs, bortkommen ekornunge altså. Det var et bra triks (men kanskje enklere å prøve seg på den "gå pent i bånd" -greia, for den var egentlig lett (men ikke si til noen at jeg har sagt det - er greit at dem tror jeg ikke kan det egentlig....:o)

  Så fine bilder Frost har tatt av oss, jammen er du litt av en tøffing som sitter oppe og skriver på natta (er det bare da du får stjålet pc'n?). Jeg sov i neste hele går jeg, men tok et skikkelig overfallsangrep på Milli sånn av gammel vane. Nerdedama var nok sliten, for hun gadd ikke forsvare seg, men gikk bort til mamma'en min og ba henne pent om å plukke meg av henne.

  GLEDER MEG TIL VI SEES IGJEN!!!!! DET HAR VÆRT SÅ GØY!!!

  Nusser på nesa fra Superduperbestesøss

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tjorvelorva! :)
   Det var jo helt supermoro å gå på skole sammen med deg! Skulle ønske det varte MYYYYE lengre jeg!! Det var litt kjedelig at vi ikke fikk lekesloss og øvd på synkron-snusing før etter skoleslutt, men da hadde vi nok ikke lært stort heller kanskje...
   Håper forresten vi skal ha kjemi-undervisning neste gang, for da skal jeg lage stink-bomber som jeg kan kaste på nabo-bikkja her(en fisefin bichon frisé)!! Det hadde vært SUPERGØY! :)

   Milli var jo et skolelys som vanlig. Ho oppfører seg alltid så voksent og ordentlig når menneskene er i nærheten, men straks de er borte blir ho jo den bitcha!! Det var igrunn rart hun ikke hadde med eple til læreren for å få bedre karakterer også.. Milli = Smiskefrøken nr 1 på Tjøme! Godt du satte henne litt på plass igjen utpå kvelden, Tjorvis! ;)
   Det var forresten godt at Frost tok noen bilder, for pappa'n min ble jo så opptatt av det sjarmtrollet Milli at han glemte å ta bilder selv, og da hadde det blitt litt vanskelig å skrive blogg gitt. (jeg kunne jo selvfølgelig tegnet litt da)

   Grunnen til at jeg skrev sååå sent var at jeg var LITT sliten og da skriver man jo litt sakte, og det blir ikke noe lettere å skrive når klørne begynner å bli lange heller!


   Gleder meg supermasse til neste gang vi kan regjere på jordene til sauene(jeg håper de ikke får de lammene sine før til jul, sånn at vi har jordene for oss selv en stund)!

   Masse bamseklemmer fra hyperdupergrombrosjan! :)

   Slett
 4. Fnis, fantastisk innlegg :D

  Ser ut som at Leo og gjengen koser seg på skolen, ja!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker så mye for hyggelig kommentar! :) Vi koste oss alle sammen på skolen tror jeg. Det var skikkelig morsomt og lærerikt for alle.

   Slett
 5. .....og forresten så takker jeg masse for at dere var så snille å gå med Milli for meg. Milli hilser selvfølgelig (mest til Håvard;o), og sier at hun nok ikke er noen særlig "anonym tennisballoholiker", hun kom ut av skapet for en stund siden.

  Herlig innlegg fra dere igjen, dette har jeg gledet meg til:o))))

  Hilsen Gry (denne gang:o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det vel heller vi som skal takke for at vi fikk låne Milli, for ellers så hadde jo bare en av oss fått øvd på øvelsene sammen med en hund av gangen, og det er jo minst like mye vi menneskene som må lære oss disse triksene. :) Milli er jo bare helt supersjarmerende! Dessuten var hun kjempe-fokusert og lærevillig til tusen, så Leo kan godt bli litt "smittet" av henne...

   Tusen takk for at du ordnet alt med kurset Gry, det var helt klart det beste kurset vi har vært på noensinne! :D

   Hilsen fra oss menneskene i Kodal (og en litt trøtt Leo i bakgrunnen)
   +en liten ekstrahilsen fra Håvard til Milli ;)

   Slett