lørdag 24. mars 2012

Kongsberg-utstillingen

Hei!

Jeg hadde jo bursdag i går, og det var jo heeelt supert!! Jeg tror jeg vil ha bursdag hver uke heretter... :)
Jeg fikk bursdagsbesøk av Tjorven (som tilfeldigvis OGSÅ hadde bursdag i går), Milli og den beste mamman i hele verden, nemlig MIN mamma: Ofelia!! :) SUPERKOSELIG!!! Det var sååå lenge siden sist jeg så mamman min at jeg kjente ho nesten ikke igjen, selv om vi snakker ganske ofte sammen på telefonen etter eierne våre har lagt seg. For hun er som mødre flest og passer på at jeg har husket å ta på lue og skjerf når det er kaldt, at jeg ikke kommer for sent hjem fra fest i helgene, at jeg spiser nok tørrfôr, at jeg gnager på riktig type trær, jager de treigeste rådyra i skauen osv...
 Matmor ble så opptatt av alle de besøkende at hun bare klarte å ta et par-tre bilder av oss(matfar sviktet fullstendig og var på jobb), og uten bilder er det særdeles vanskelig å skrive noe særlig om det, for jeg har nemlig hukommelse som en gullfisk, så jeg må ha noen bilder å se på for å huske noe som helst egentlig...

Her er et par av de få bildene som matmor tok:

 Bursdags-lekeslossing med Tjorven er egentlig ikke heeelt ulikt vanlig lekeslossing med Tjorven, bortsett fra at hun ikke trenger å berøre bakken da... Moro er det uansett med en Tingeling-søster! :)

 Her danser Milli bursdagssangen for oss, for hun er ikke så flink til å synge, men desto bedre på dansinga! (Pøh, det er ingen som legger merke til linselusa nede i hjørnet her...)

 Heldigvis har "mamman" til Ofelia, Sissel, tatt noen flere bilder av bursdagen til Tjorven og meg på bloggen som Ofelia har skrevet:
Ofelias Blogg

Bursdager er gøy, men ganske slitsomme. Derfor var jeg veldig glad det var bursdag på en fredag, sånn at jeg kunne sove leeeeenge og bruke hele helga på å komme til hektene igjen...meeeeen....det var bare en ting jeg hadde glemt:
Jeg bor hos det mest ondskapsfulle menneskene i hele verden!! For de skulle plutselig stå opp FØR klokka 6 på en LØRDAG og dra meg med på utstilling i Kongsberg... Uff! Jeg skulle ønske jeg ble gitt bort til mamman til Tjorven i stedet for de slemme eierne mine når jeg var liten, for Tjorven blir ALDRI utsatt for sånn terrorvekking på lørdager nemlig....

Turen til Kongsberg tok litt over en time, og for å demonstrere hva jeg syntes om at eierne mine dro meg ut på biltur såååå tidlig på morgenen, tok jeg opp igjen en av mine spesialiteter fra mine yngre dager:
"Å vrenge magesekken i bilen"-teknikken! Muhahah!!! (vanlig ondskapsfull lappelatter)  Der fikk dere den, forbaskede hobbyJudaser!!! :)

Da vi omsider kom frem til Kongsberg, så var jo selvfølgelig de ALLER første hundene jeg møtte ett Millisekund (legg merke til at milli er skrevet med stor M for anledningen) etter at jeg hoppet ut av bilen:
"PRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR" (trommevirvel-lyd)
-TJORVEN OG MILLI!!!!! :)
 Hmm...forresten så blir det masse sikkelsprut på dataskjermen når man lager trommevirvellyd med munnen, (for de som måtte lure på det...) GØY! :)

Javel da, så var tydligvis ikke mamman til Tjorven såååå mye bedre enn eierne mine likevel da, for de må jo ha dratt ENDA tidligere enn vi gjorde, siden de har lengre vei... Men det er godt de er her, for det er nemlig kjedelig når jeg ikke kjenner noen fra før.

Her er jeg bare LITT fornøyd med å ikke være alene her!! Milli er bittelitt trøtt enda ser det ut til... (Tjorven var ikke på bildet siden hun hadde sneket seg unna for å spise opp alle pølsene i kiosken..)

Og når jeg snudde meg rundt så var jaggu Frost her også:
 Her står Frost MINST like stødig som dovrefjell for å få en godbit, og det er alltid greit å ha Frost bak ryggen når det er mye ukjente hunder i nærheten, for det finnes ikke noe vondt i den gutten, og når det er godbiter i nærheten så flytter han seg ikke en millimeter om det så kom en sinna Vinter deisende ned i hodet på ham...

Aller først ut i utstillingsringen var selvfølgelig MIN gruppe... ARGH!!!
Jeg hadde tenkt til å være skikkelig bøllefrø med matfar i ringen på grunn av terrorvekkingen tidligere på dagen, men de hadde selvfølgelig hyrt inn en proff hundefører for anledningen (hmmm, klarer menneskene å lese faenskaps-tankene mine tro?!):
Den proffe hundeføreren var nemlig "mammaen" til mammaen min, Sissel (min første matmor)! Da MÅ jeg jo nesten oppføre meg ordentlig, ellers så sladrer hun jo til mamma (Ofelia)! ..Det at jeg har det salige blikket og tunga halvveis ute har selvfølgelig INGENTING med at jeg liker å bli klødd på halsen å gjøre altså...   

Her er vi igang med runden. Sissel er såpass flink til utstillinger at jeg ikke trenger å tenke selv... Var jo litt morro dette her!

Her står jeg støtt som en statue og venter, mens de rundt meg er "late" og sitter. Sissel merker heldigvis ikke at jeg står på foten hennes for å få litt ekstra moralsk støtte...


Her sjekker dommeren at alt er på plass, som feks tenner, øyne, ben og...øøøØY, hold fingrene unna understellet!!! Jeg glemte heldigvis å bite av armen på dommeren, siden jeg akkurat hadde fått en neve med godbiter i kjeften(...og fordi jeg ikke pleier å bite folk da... men det høres jo ikke sååå tøft ut)...

..og her tar vi seiers-runden tenkte jeg... men neida, jeg fikk bare gult bånd og G i "karakterboka". For jeg hadde visstnok for myk pels, for smalt bryst, for store ører osv... men SKALLEN min var visstnok bra da, så jeg er nok på høyde med mr.Einstein akkurat på det feltet tenker jeg! Dessuten hadde jeg godt gemytt, men det vet jo alle som ikke kjenner meg... :)
Det stod at jeg trengte litt mere tid på å utvikle meg, og da tror de tydligvis at jeg kommer til å utvikle meg til det bedre, og det var jo en hyggelig tanke... :)

Apropos det "gode" gemyttet mitt, jeg kjeftet visst litt på denne karen:
 Nemlig lillebroren min "Leo" som i tillegg til å ha "stjålet" navnet mitt, så har han rappet pelsen til Tjorvis! Ikke rart at man må kjefte litt da... (Egentlig så var jeg litt sint fra noe som skjedde i barndommen tror jeg..han dro meg etter halen tror jeg....nei...husker ikke...ett eller annet var det ihvertfall!) Eierne mine skjønte ikke hvorfor jeg kjeftet så på han, og det gjorde ikke jeg heller! Sånn er det å ha sånn Einstein-skalle som meg nemlig.. Det man gjør, gjør man bare! :)

"Leo" heter egentlig Leopold, og eierne mine syntes det var KJEMPEGØY å se han igjen. Det gjorde egentlig jeg også, siden jeg ikke har sett han siden valpekassa, men jeg ble jo litt sjalu siden jeg var redd han skulle bli bedre venn med Tjorvis enn meg, siden han likner jo mer på henne enn det jeg gjør, og like hunder leker best sies det jo... Uff!

Leopold fikk forøvrig også gult bånd i ringen og røyk ut i første runde han også... Vi har visst noen likheter vi to også, blant annet fløffy pels.  :)

Tjorvis imponerte med knallgod oppførsel i ringen, og lå an til BIS og CERT og det som værre er, men èn ting her vi visst til felles alle tre i søskenflokken vår i dag: Litt for fløffy pels, gult bånd, og G i karakterboka...  Men alle søsknene har potensiale bare vi vokser til litt!

Frost tok opp kampen om medaljer:
 Frost er den mest stødige og best trente ringreven av alle! Dette lukter GULL! Men nei.. Frost ble litt for ivrig og røyk ut av kampen på grunn av gledes-vibrasjon i beina..

Nalle er jo selveste pappan til Frost (who is your daddy? -Nalle!!!). Den eneste i verden som kan være bedre enn Frost er vel faren hans!?
Her viser selveste Nalle hvordan det gjøres. Her både lukter OG smaker det gull(for man vinner vel gull i hundeutstillinger også?)!!

Nalle gjorde det supert! ...Helt til det ble litt knuffing og gneldring i ringen. Dermed røyk Nalle ut av gullkampen også.. Er det mulig for noen av oss å få bra karakterer i dag mon tro?! Nei... eller....  jo.... er det ikke en vi har glemt?! En supernerdete, fisefin, søt liten frøken av et skolelys...

 "  ...hva?! ... Meg?!?  Næh?!... " -Ja, nemlig, Milli!

For Milli fikk ikke "G" eller det som værre er nei, for denne nerden er det "S" eller BEDRE som gjelder, ellers så hadde hun nok ikke giddi å deltatt engang. "CK" er vel nesten godkjent av Milli også...

-Gratulerer så mye til Milli og Gry!!! (og alle andre som fikk fine resultater!)

Det var ikke bare ring-gåing hele tiden:
Jeg fikk plutselig øye på en supersøt lapphund-jente med navnet Molly! Jeg later som om jeg ikke ser på henne, men når hun er såååå søt så er det vanskelig å holde øynene unna gitt... Vi fant tonen med en gang. Jeg ble visst litt forelsket i denne søtnosen, og det er kanskje ikke så rart...

Det er vel ikke mange som blir triste av å se på henne akkurat... (ikke mamma'n hennes heller forresten, for hun var nemlig superblid og utrolig hyggelig hun også!)

Egentlig var utstilling veldig gøy, bortsett fra at det begynte veeeldig tidlig da! Det var i grunn ikke sååå viktig med karakterene, for det var jo så mange utrolig hyggelige mennesker og hunder her også!! Dessuten var det veldig morsomt å møte folk og hunder som man har "truffet" på alle bloggene her! :)

Gleder meg allerede til neste gang jeg!

Men nååå er jeg trøtt altså. GOD NATT!!! :)

19 kommentarer:

 1. Åååh, fantastisk! Og herlig med så mange bilder og flotte flotte hunder :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker så mye. :) Kongsberg-utstillingen var helt super! Neste år må du og Thorvald også komme også altså!! Det er bare et par km å kjøre... ;)

   Slett
 2. Å du Leo, du er da sjølveste gullgutter du, da! Tenk å kunne gjenfortelle dagen slik, det er det bare DU som kan :)))) det var kjempehyggelig å se deg og familien din. Gleder meg til neste gang.
  Stell godt med omgivelsene så lenge!
  Hilsen Nøve og Nalle

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker for hyggelig kommentar! :) Det var veeeeldig hyggelig å møte deg og Nalle på ordentlig etter å ha lest så mye om dere på bloggen deres!
   P.S Du må bare si fra til matmor hvis du vil ha noen flere bilder altså, jeg tror hun tok NOEN for å si det sånn... ;)

   Slett
 3. Kjempemoro å treffe deg, Leo, og også å treffe menneskene dine :) Og så hilser Nairo og sier at hadde det ikke vært for at Molly og han er halvsøsken, så skulle du fått hard konkurranse om henne ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjempesupert å møte deg/dere også! Utrolig koselig at du kom og hilste på oss! Nairo var helt super til å prøve å "grave" seg fremover når han ble holdt fast i båndet! DET trikset måååå jeg lære av han en gang altså!!! :)

   Slett
 4. hehe, nå har vi humret godt her begge to! Fantastisk skrevet igjen! Selv om selveste Leoen var sliten på slutten og vi ikke fikk hilst ordentlig på han var det utrolig hyggelig å møte dere! ;) Og ut fra det du har sagt om spillopper og Leo må jeg si han virket ytterst rolig og behresket i ringen! ;) Veldig flink spør du meg! ;) Vi er fortsatt like imponerte vi :D Og vi hadde jaggumeg en utsilitt hund når vi kom hjem selv!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! :) Det kan nok hende at Sissel har et par ring-triks i ermet som ikke matfar hadde fått til... Men det var vel et par stykker i huset her som ble positivt overrasket av oppførselen uansett ja... ;) Gratulerer med resultatet i ringen!

   Slett
 5. Herlighet, du får meg til å se på gårsdagen med nye øyne lille Leo! Magevrenging i bil teknikken er god å ha når man tvinges opp om morran og inn i en bil. Du var kjempeflink på utstilling, og det var da ikke rart du bjeffa litt til lille Leo hvis han hadde stjålet pelsen til Tjorven? (Han hadde ikke det altså, hennes sitter stort sett på henne, og søsteren din er i god behold!)

  Det var så koselig at du var der sammen med menneskene dine Leo, og jeg har ventet på blogginnlegget ditt, for du er vår favorittblogger nemlig!(Grunnen til at jeg ventet var vel at mammaen din informerte meg om at det så ut som om du hadde skrivekløe i potene;o)

  Milli er veldig stolt av å være "nesten Miss", hun har aldri vært det før, men skal jobbe litt for "krig og fred og sånt" sånn at hun har noe å vise til på senere utstillinger;o)

  Vi gleder oss alle tre til å se deg og dine igjen

  Stor klem og nuss på nesa fra Gry, Milli og Superduperbestejentamedgulsløyfesøss:o))))))))))

  SvarSlett
  Svar
  1. Miss Milli er jo så skole-nerd at ingen hadde vel forventet noe annet enn eksemplarisk oppførsel i ringen på henne, derfor var det enda morsommere at Tjorven var MINST like flink syntes jeg.

   Vi er tydligvis gul-sløyfe-søskene vi... Men neste gang så GRUSER vi Milli, for hvis vi samarbeider så kan jeg bite dommeren i beinet mens Leopold hisser på seg alle de andre hundene i ringen, for da blir alle så forfjamset at Tjorvis kan stjele alle grom-sløyfene på premiebordet uten at noen merker det! SMART!!! Da er det nemlig ikke noen fine sløyfer igjen til Milli, for de har VI "fått"!! ;)

   Takk for NOK en flott dag sammen med dere! Dere er så herlige alle 3!! :)

   Stooooor bamseknusekossådetknaserklem fra Leo, Kristin og Håvard

   Slett
 6. For en herlig reportasje, du får iallfall BIS for presentasjonen av utstillingen. :) Hilsen Sidsel Elvestad

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker så mye! Alltid hyggelig med koselige kommentarer! :)

   Slett
 7. Å lese om utstillingen gjennom dine øyne Leo er en fryd:o))) Gratulerer med vel overstått bursdag.
  Når du var liten valp i valpekassa, så var jeg sååå heldig at jeg fikk besøke deg og søskne dine og moren din. Gjett om det var stas:o))) Hvet du Leo, du sjarmerte meg i senk den gangen, du var så kosete, myk god. Rett før jeg hadde tatt deg med hjem:o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker så mye, håper det ikke er lenge til neste gang jeg har bursdag altså, for det var sååå gøy!! :)
   Matmor og matfar er veldig glade for at du ikke tok meg med hjem, selv om de skjønner deg godt... ;)

   Slett
 8. Syns du var rett så flink på Kongsberg, jeg, Leo! Både i og utenfor ringen. Takk for alle godord, en storebror kan jo rødme av mindre:)

  Håper vi ses snart! Takk for en kjempehyggelig dag sammen med dere!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vet ikke om det var jeg eller Sissel som var flink i ringen egentlig, men takker så mye likevel! ;) Når man har en sååå stor, trygg og flott storebror så er det jo vanskelig å si noe annet enn godord vet du Frost! :) Både du og eierne dine er jo så supre!
   Takk for NOK en superhyggelig dag sammen! :)

   Slett
 9. Hey Leo - tak for et godt grin, selv om det er norsk er det sjovt ;-) Det kan godt være du husker som en guldfisk, men humoren fejler ingenting. Mio sender sine hilsner - måske du skulle nævne for din menneskemor og menneskefar, at man kan prøve med en 'ingefær - urte-køresygepille' (håber det giver mening på norsk...). Det har han prøvet i aften, hvor han skulle køre i bil til træning og det ser ud til at virke. Der var ingen Mu ha ha - opkast i dag!

  SvarSlett