mandag 2. april 2012

En Røverhistorie

Hei Folkens

Nå har det gått noen dager siden jeg prøvde å ta livet av tunga mi (og meg selv i samme slengen). Og takket være mye hyggelige hilsner fra hunder og mennesker så er jeg nesten 100% frisk igjen (+litt hjelp fra noen sting og litt medisiner som er helt grusomme å spise)

Her er jeg ganske så fornøyd, for nå er tunga mi nemlig nesten 100% friskmeldt, og jeg kan dra på oppdagelsesferd igjen!!

Mens jeg var sykemeldt så har jeg gravd den tøffe snuta mi ned i noen historiebøker, og funnet ut at det er et par bygdeborger i nærheten som jeg bare MÅ undersøke. Den ene heter Røveren, eller "RøvÆÆr'n" som den heter på Kodalsk(med dobbel stor "Æ" for å vise hvor bredt den skal uttales), og der skal det visstnok være en skatt som Kodal-bøndene glemte å finne før de slo ihjel alle Røverne, og tettet igjen hula der de bodde med stein, ifølge sagnet. Å finne skatter høres ut som en enkel oppgave for nesten-friskmeldte Leo!

Når man skal finne røver-borger, så må man tidlig opp om mårran (det er jo en jobb), og det er ikke alle som er like glad i fotografer sååå tidlig på morgenen altså:
Å rekke tunge til fotografen pleier ikke å hjelpe, og det gjorde det ikke denne gangen heller...men inni meg så hjelper det veldig! :) Dumme pappa-razzier altså!!! Det kameraet ligger dårlig an hvis jeg får et minutt alene med det en gang... Røver-borgen er gjemt i skogen på fjelltoppen til venstre. Det er bare et gigantisk stort jorde å gå over først, og stooore jorder er vanligvis supergøy å leke på...men ikke i dag, for jeg måtte gå i BÅND!
*banne båndtvangen og paragrafrytter-eiere opp og ned*


Til slutt kom vi frem til skogkanten under borgen:
Her hadde det vært fint om det var en sti! Tett skog med et mindre intelligent menneske på slep pleier nemlig å gå ganske tregt...


Etter litt intens leting så fant jeg en flott traktorvei, og den var nesten bred nok til at til og med matfar ikke kræsjet inn i trær, store steiner og liknende. DA ble det fart på sakene:
Her er det full fres! Ikke noe som skal forsinke oss nå...

...OJ vent! EN FRYKTELIG spennende gresstust som noen har tisset på!!! GØY! Her må det luktes (og mot-tisses om ca to sekunder)...Nesten fremme:
 Her må man vasse over! (Egentlig MÅ man ikke det, men det høres jo MYE tøffere ut! Dessuten var det super temperatur i vannet på 3 grader, bedre blir det ikke!) At jeg går feil vei akkurat her legger vel ingen merke til.......Og etter man har badet så må man grave en startgrop....

...for en BADERAPTUS! Siv var igrunn frykelig moro å løpe i! Det bråkte nemlig veldig når jeg raste bortover i superfart. Jeg tror vi må plante litt siv på plenen hjemme også, for dette var supergøy underlag!

 Men man kan ikke bare ha det gøy, man må jobbe litt også...
 ...her jobber jeg VELDIG hardt med å vente på at matfar skal klatre opp etter meg, mens jeg speider etter røvere... De er ikke så flinke til å komme seg frem i terrenget disse to-fotingene stakkar. Godt ikke mennesker driver å klatrer i fjell og sånt, det hadde gått dårlig... :)
Her har jeg funnet en hule, men det var hverken skatter eller godbiter å finne. Her var det forresten hysterisk bratt også, så røverne må ha hatt hunder for å komme frem tror jeg. Matfar hadde garantert trillet ned til bunnen igjen hvis ikke jeg hadde vært her som sikrings-anker-hund nemlig...  
Her har jeg kommet opp til toppen! Her luktet det ganske dritt egentlig... det var rart...
Jaja, dritt-lukta kommer sikkert av at det er dårlig med badevann for røverne oppå her...
Nå gjenstår bare å finne borgen.Her nærmer vi oss veldig! Her lukter det GULL! (eller dritt, men det går det for det samme...)
Her har vi endelig funnet røverborg-muren... Jeg må bare hvile bittelitt først...Det er slitsomt å være skattejeger med en lat matfar på slep gitt! :)På vei over siste muren! Nå blir snart alle i Norge styrtrike, for nå skal vi svømme i gull og grønne skoger, og det er sikkert mere enn nok til alle!Hmmm.. Ser ut til at det er litt mere grønne skoger enn i gull her gitt... Dårlig med skatter her hvertfall! Det norske folket får nøye seg med restskatt fra skatteetaten så lenge... :)Jøss! Bålrester her oppe?!?! ....Aha! Det har vært røvere på ferde og røvet røvergullet igjen, og dét kan ikke være lenge siden! Disse røverne skal spores opp og rundstjeles!Her er jeg på sporet av røver-pakket, finfint sted å finne røvere på dette her!Jøss, disse røverne er tydligvis glade i å velte trær ser det ut til! Sikkert for å prøve å forsinke meg. Hmmm.. Jeg mener å huske at jeg har sett noe liknende oppførsel før....Aha, vinter-flass!! Det var derfor det var så mye veltede trær! Vinteren er jo en kødd og et røverpakk! Da kan vi bare glemme å se noe mer til det gullet hvertfall, for det er ingen som har sett vinteren siden jeg skremte den nordover for noen uker siden! 

Siden vinteren har stukket av med gullet, får man bruke tiden på noe mer fornuftig, som for eksempel å bade nedenfor borgen:
Oj, se på de små pipipene der borte! De skal jeg kværke hvertfall!!

Her har man fått sjøsatt fugle-killer'n Leo. Heldigvis er de dumme fuglene uvitende om faren som kommer snikende, og kommer for å MØTE meg, snakk om teite fugler, nå blir det pipip-middag! Muhahaha...(usedvanlig ondskapsfull lappelatter)

30 sekunder senere:
De søte hvite små pipipene viste seg å være frykelig svære draps-fugler når de kom nærme, så jeg måtte løpe i panikk opp fra vannet og oppå her for å "boffe" de vekk igjen! Dumt å hisse på seg de SUPERSKUMLE pipipene gitt!! Hadde jeg ikke vært i bånd hadde jeg løpt rett opp i røverborgen igjen for å søke dekning...

Her er det ikke trygt å være, på tide å vende nesa hjemover!

PS: Denne historien er heeeeeelt sann, det er ikke noe rør her...
  ...oj! Et rør! Spennende........

Mer fakta om sagnet og bygdeborgen på Røver'n finner dere HER

Ha en riktig god påske! :)

9 kommentarer:

 1. Fantastisk med en ekte røverhistorie fra den gjengen før vi drar vekk for påsken! Og ikke minst å få se at leo er tilbake i normalen, selv etter de dødens medisinene:-P. Riktig god påske til den mest kreative gjengen i verden! Kos dere!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! :) Antibiotikaen smaker visst grusomt nok til at det må løpes litt rundt alle bord og stoler i stua for å slippe unna hver gang den skal taes..
   Ha en riktig god påsketur og husk å be Birk å si fra til Leo hvis dere finner noe vinter-flass ;)

   Slett
  2. hehe, ble lite vinterfass i påsken på oss, selv om det vikret som det var rett over oss noen dager! Birk har uansett hørt rykter om at Thorvald er borte i mye flass! Så det er ett hett Birketips å kontakte han! ( Det lille Birk fant i går vil han nok nødig dele, for den flekken skulle han ha for seg selv, og nektet plent å forlate den:P )

   Slett
 2. Godt du er frisk att Leo! Du får ta innersvingen på dei dumme fuglane neste gong :)

  God påske!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja nå er tunga heeelt fin nesten, det bare kiler litt i stingene av og til når jeg drikker vann, og da må man lage litt rare grimaser! :)
   De fuglene var syyykt store når de kom nærmere, så jeg må nok ha med en ordentlig barsk voksen lapphund for å få kverket de der!
   Hmmm.. Kanskje Heino har lite å finne på en dag og vil hjelpe til med ett aldri så lite bakholds-angrep?! (For Bergen kan vel umuuuulig være mer enn ett par drøye steinkast unna Vestfold...) ;)

   Ha en fortsatt god påske!! :)

   Slett
 3. Halla Røverbror Leo.

  Godt å høre at du er nesten helt frisk igjen! Ble litt bekymra for deg altså, selvom jeg vet at du er en tøffing. Ikke alle med kløyvd tunge som drar på røvertokt altså! Det hørtes skikkelig kult ut der, jeg kan bli med deg også drar vi på skattejakt sammen? To snuter fungerer bedre enn en, og vi kan snuse oss til gull og grønne skoger, og sammen jager vi de små pipippene langt av gårde!

  Ha en fin kveld Leobror. Milli hilser masse, hun vet ikke om hun vil til no' røversted, prektige Milli....

  Supernuss på nesa fra Lykke Røversøster

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei besteste røversøstra i verden! :)

   Jeg har ikke sagt det til noen ennå, men jeg prøvde egentlig å lage en piercing i tunga med den pinnen, den kom bare litt skjevt sånn at tunga revnet... Tenk såååå kult å ha en 10labb lang pinne-piercing i tunga da søss!! Da hadde nok alle jentene dånet av synet! ;)

   Det hadde vært helt suuupert om du kunne hjulpet meg på neste røvertokt altså søss! Det er nemlig fryktelig vanskelig å snuse ordentlig når man må passe på at matfar ikke triller avgårde samtidig som jeg må holde utkikk etter røvere, dessuten er ikke nesa mi sååå god som din ennå! :)

   Jeg vet forresten om en liten røverborg midt i Kodal, i gang-avstand hjemmefra. Siden den er såååå nær, så slipper vi å bli kjørt! Da trenger vi ikke ha med de trege eierne våre som forsinker oss skattejegere på tokt, og uten eiere som står i veien så kan du bruke den fantastiske supernesa de i fred til å finne gullet, mens jeg kan sortere gullet fra de grønne skogene, for man har jo nok grønne skoger fra før her i Kodal... :)

   Fisefine Millimor kan forresten være med som avlednings-manøver(lokkedue), i tilfelle det blir litt for mange røvere og draps-pippiper for oss. For mens Milli blir angrepet, så har vi tid til å løpe og hente et par kraftige karer som Frost og Nalle til å jage bort uvesenet, for de hadde nok blitt fryktelig sinte hvis noen hadde vært slemme med Milli tenker jeg! ;)

   Håper du overlever på Tjøme om dagen røversøss, for jeg har hørt rykter om stoooore mengder med saueunger som popper frem som hvitveiser for tiden ute hos dere??! Pass godt på hundematen din! De er veldig griske disse sauene, jeg møtte en sau oppå fjellet i fjor som spiste alt saltet(!) som var i hytta! Syke sauer altså...

   Suuuperduuuperbamseknuseklem fra Leo Røverbror :)

   Slett
 4. Fnis, dere altså! Enhver tur virker som et eventyr på Leos blogg!

  SvarSlett
  Svar
  1. :) Gull er bra,men de grønne skoger:ahhh!..så flott tur da!..Du er heldig som bor i Kodal,med så fine skoger og så mye spennende å oppdage:)
   Så bra at tunga di ble god igjen,det er litt av hvert som kan skje en unghund i iveren å utforske verden.Heldigvis går jo det meste bra:)
   God klem fra Pappa Banjo og hans menneske Elin

   Slett