søndag 15. april 2012

Påske og sånt

Hei! :)

Nå er det 2 uker siden sist jeg skrev her inne, så da er det vel på tide å og skrive noen ord igjen!
Som sikkert noen av dere har merket så har det vært "Påske" i forrige uke,og påske er SLITSOMT for lapphunder siden menneskene plutselig er hjemme hele tiden, og det kan bli litt mye til tider...
I påsken så våkner plutselig den ooOOooostore påskeharen fra dvalen sin, og da tenkte jeg jo selvfølgelig at det var tid for å dra på påskeharejakt med en gang! Mmmm... påskeharesteik til middag blir superdigg!!! :)
Dessverre kan påskeharen noen skittne triks for å lure mesterjegere som meg til å holde seg hjemme fra påskeharejakta:

Påsken handler EGENTLIG om å bestikke noen med 30 sølvpenger, men bestikkelser i form av påskeegg fungerer faktisk ganske bra det også altså!

Andre ting som påsken visstnok handler om er å benekte sine beste venner, men heldigvis slapp jeg å gjøre så mye av det, siden staten har folk som er ansatt for å gjøre nettopp dét:

 "-Tschudi? Nei, han har jeg aldri hørt om! Hvem er det?!" 

Uansett, påske eller ikke, det er kanskje like greit å ikke jakte sååå mye på påskeharen når eggene den legger er såpass store. Ut fra størrelsen på egget så har jeg regnet ut at påskeharen må være 2,9meter høy og veie 382kg!!! Skumle påskeharen!!! Jeg fant ut at det var tryggest å holde seg inne og se på tv inntil påsken var over:

Jeg nekter å gå på tur før påsken er over... Her skal jeg sitte til langt uti mai tenker jeg!
Utrolig god å sitte i (på) denne stolen altså (bare man har lært seg riktig sitte-teknikk)!

Etter litt for mange timer foran tv-en så måtte jeg såååå utrolig "ut å vanne buskene" at jeg holdt på å daue! Men siden det var en altfor stor og skummel påskehare som lusket ute i skogen fant jeg ut at jeg måtte skaffe hjelp, så jeg ringte til den tøffeste, snilleste og kuleste karen jeg kjenner...

...nemlig: Frost! Frost er en suuuper storebrutter som alltid stiller opp for småsøsknene sine når det er fare på ferde! Nå kan den teite påskeharen bare komme, for hvis det lukter bare en anelse godbit av den så blir den slukt rå av Frost! Frost er nemlig FARLIG glad i godbiter..

 Det passet finfint at Frost kom, for da kunne jeg jo vise han rundt i Kodalskogen også:

Se så like vi er! Det mangler bare bittebittebitteBITTElitt på størrelsen.... Det er hvertfall godt å ha med storebruttern på tur, for det er jo MYE skumle dyr i Kodal-skogen som ikke de menneskelige forskerne har oppdaget ennå, men som vi lapphunder vet litt for mye om...

Det er utrolig fint å ha en så kul storebror med seg på tur altså:
 Frost var tørst, og da ble jeg også tørst gitt... Man må jo herme litt etter den kule brosjan!

Når man først er ute i skauen kan man jo jobbe litt også:

 Her sjekker vi om det er riktig dimmensjon på dreneringsrøret til bonden. Frost måler røret og jeg noterer med tunga rett i munnen.. 300mm ja, ser fint ut dette! Viktig å sende Frost først i tilfelle det var en sinna gorilla inni der eller noe, man vet jo aldri her i Kodal!!!

Her har vi som vanlig funnet en utrooOOolig spennende gresstust som noen har tisset på! Her skal det mot-tisses x2 altså!

Her er det matservering! Frost lyder gjerne navnet "Leo" bare det er noen godbiter i nærheten, det er jo ikke noe vits i å henge seg opp i detaljer som navn og sånt, mat er mat... :)

Frost har tydligvis vært i Kodal-skogene før, for han ledet an og viste vei uten hjelp fra noen andre(eller så hadde han med en GPS på innerlomma)... Uansett så var det utrolig fint at han kunne komme og skremme bort påskeharen for meg!

Frost er bare heeeelt super til å skremme bort skumle dyr! Dessuten er han supersnill med meg, han ble ikke engang sinna når jeg var "litt" bajas med han og hoppet på han...
 Håper vi sees igjen snart Frost (og eierne dine).

Etter at Frost skremte bort påskeharen (den tør nok ikke komme igjen på hvertfall ett år tenker jeg), så kunne jeg jo gå litt turer selv igjen:

Her er jeg på hyttebesøk hos mormor i Svarstad og sjekker at vinteren kommer seg vekk. Og når det er flass(snø) på bakken så må man jo leke...

...og danse litt! Snø er nesten morsommere enn pipedyr altså!

Dessuten hadde vi litt ekstremsport:
Nemlig elve-rafting! Det var ikke sååå ekstremt som jeg hadde trodd, men det var noen utroooOoolig spennende klukke-lyder under isen...  Rafting er gøy!

Dessuten fant matfar sommeren når vi var oppi Svarstad:
Som dere kan se så er sommeren oransje i år. I fjor tror jeg den var gul om jeg ikke husker helt feil.

Ellers så har jeg gått litt turer i kodal med matfar, her er vi på kuosaurus-jordet:
Oj, dette var en spennende pinne. Det lukter blod på tuppen på den også! Rare greier...

Den var fin altså!!! Rart den står sånn i bakken egentlig.. Jaja, god å tygge på var den hvertfall! Jeg forsøkte å løpe i vill fart avgårde med den også, men av en eller annen grunn så fikk jeg ikke lov... Dumme eierne mine. Hva galt kan man klare å få gjort med en pinne liksom...


Men jeg lurer på når kuosaurusene har tenkt til å komme tilbake til jordet sitt.. Det er nesten litt tomt her uten de!!
Jeg får spore dem opp snart, men enn så lenge får jeg kose meg med den enooOOormt store plassen, for her kan man nemlig bryte lydmuren, uten å være redd for å rive ned kongegrana til bonden:

 Her går det skikkelig unna, så det er godt å ha flere hundre meter å bremse på, pluss at det er sikkerhetsgjerde med strøm rundt hele hvis det skulle skjære seg helt (alle har vel hørt om bremsestrøm?!)...

Ellers så har jeg brukt mye tid på å kose meg i sola... Man vil jo være brun og fin! :)

God natt folkens!


10 kommentarer:

 1. Bildene dere tar er så fantastiske! Smeltet helt av det siste :-)

  SvarSlett
 2. Elsker stilen til Leo i stolen! Fantastiske bilder, spesielt det på slutten når han smiler. :D De kan virkelig sjarmere oss i senk disse lapphundene.

  SvarSlett
 3. Det er ingen hunder der ute som kan matche Leo i ansiktsuttrykk! Han må jo ha det mest levende ansiktet av alle lapphundene som finnes!

  Takk igjen for en kjempekoselig tur, vi gleder oss til neste gang. Frost er med på å skremme bort påskeharer og andre skumlinger som måtte true lill'brorsan:)

  Ha en fin uke!

  Stine

  SvarSlett
 4. Åh, Leo! Det var jammen bra du tok med storebroren vår på påskeharejakt, for de egga er skikkelig, skikkelig svære! Kanskje det er påaskeharesauruser iin i skogene hos deg altså! Da er det godt med en skikkelig storebror:o) Det så ut som en kjempefin tur, selvom dere ikke var heeeelt på ordentlig jakt da;o)

  Mammaen min er HELT enig med mammaen til Frost, ingen i hele verden har så mange ansiktsuttrykk som deg, de er kjempemorsomme:o))))))

  Gleder meg til Milli er ferdig med "kjerringstyret" sitt, sånn at vi kan treffes!

  Nuss på nesa fra Superdupersavnerdegsøss

  SvarSlett
 5. Dette var moro å lese!!..og ikke minst å se bildene av de to vakre brunbjørnene:)...Jeg ser med en gang hvem er hvem,Frostkjekken har jeg truffet i Marnardal,og Leo kjenner jeg igjen på ansiktet som er såå likt sin far!!..Godt at dramaet med Påskeharen ikke ble for skummelt;))..Morsomme flotte bilder! tydelig å se at de virkelig morer seg sammen disse bassene på tur i fart,snus og svev:)
  Ha en fin vår videre,Banjo hilser masse+mye til dere alle:)
  Elin og Banjo

  SvarSlett
  Svar
  1. Flotte sønnesønner vi har fått - Elin! Det er så moro å "følge" dem :)

   Hils Banjo ;-)

   Slett
 6. Enig ang ansiktsutrykk her, enten må dere være fantastiske til å knipse i riktig øyeblikk eller så har leo ett utrolig levende ansikt!;-) så søt da! Og bare litt misunnelig på halsbandet deres! Har siklet på de lenge på trynebok! Kjører snart alt dere har jeg:-P. Og den sittestillingen over her virker kjent;-) ha en super uke;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ohoy her levde mobilen sitt eget liv! Tryneboka og kjøper skulle det være:-P

   Slett
 7. Så fantastisk fine bilder av to og en fantastisk vakker hund. Store- og småbrødre er kjempegode å ha.

  SvarSlett
 8. Så flotte bilder dere har tatt! Leo gutten er jo bare hel skjønn da, og på det siste bilde er han jo bare til å spise opp!! Nuudeliiig!!
  Kjekt at du fikk med det brodern på tur!!
  Jeg var på sånn påske tur opp til bestemor og bestefar, og da spiste jeg
  så masse solsikke frø. Det vake noe lurt. Så kansje jeg husker det til neste gang, men jeg ville vare spise opp maten som bestefar ga til de dumme fulene. Stor nuss på nesa til deg leo fra lille meg Jackie. Så skal jeg hilse masse fra Roxie og de 2 beinte som bor her!

  SvarSlett