søndag 13. mai 2012

Våååår!

Heisann!

Nå har det visstnok blitt vår her i Kodal i følge eierne mine.. Jeg vet ikke heeelt hva "vår" er, men det driter jeg egentlig i... Det eneste jeg har merket er at det har blitt fryktelig varmt ute, og at skogen begynner å bli grønn igjen. Rare greier dette her gitt!! En hyggelig sak med våren er at det har blitt VELDIG mye pippiper i trærne igjen, og de skal jeg kværke alle sammen en vakker dag,  og det blir nok den samme vakre dagen som jeg lærer å fly, men det kan jo ta et par måneder å lære seg antakelig. Enn så lenge får jeg klare meg med å prøve å kværke de som løper på bakken...
Dessverre har det blitt dårlig med resultater av fuglejakta mi til nå, siden selv de pippipene som løper på bakken kan klare å få luft under vingene sine bare de får litt motivasjon i form av ett stykk Leo med klaprende tenner i halerota si! Men bare vent til jeg får tatt noen flytimer dere dumme pippiper, for DA tenker jeg pipen får en annen lyd!!!! Muhahah!!! :)


Her sitter jeg og fantaserer litt om hvor flott det kommer til å bli når jeg også kan fly... :) Det blir digg!!

En annen morsom ting med våren er at eierne mine plutselig skal utforske nye steder å gå tur, og turgåing er ikke noe jeg er imot altså! Forrige søndag var jeg ute på nesten 2 mils tur i ukjente områder, det var supergøy:

Jeg har hørt om uthevet skrift, men her går vi på en uthevet STI oppi dypeste Kodal-skævven! Rare (og bittelitt skumle) stien! Det var et par meter ned på hver side, så jeg gikk veldig forsiktig i starten..

Etterhvert fikk jeg teken på å gå på uthevet sti og satte opp farten:

 Her drar jeg matfar bortover grom-stien, som ifølge matfar er noe rallarene bygde for mange herrans år siden (det var visstnok en fryktelig lav og lang demning en gang i tiden, men jeg vet ikke hva en demning er, så det skal jeg ikke utdype noe videre).  

Det fine med denne uthevede stien er at man får veldig god utsikt, men det som er desto dummere med denne er at det er livsfarlig å pisse på trærne, for man kan jo ramle ned hvis man blir litt ivrig i "pissesåhøytopppåstammensommulig"-konkurransen vi hannbikkjer deltar i til vanlig... :( 
En sjelden gang hadde det faktisk vært fordel å være jente... ;)

Heldigvis så måtte rallar-guttane som bygde denne stien pisse etterhvert de også, sånn at de ramlet ned og daua, så den uthevede stien var heldigvis ikke uendelig lang (eller så ble de lei av å bygge, hvem vet?). 
Inne i de dypeste av de dype Kodal-skogene er det EKSTREMT mye livsfarlige dyr som f.eks: bjørn, ulv, jerv, gaupe, elg, tiger, tyrannosaurus og kjøttmeis! Skummelt!!! På disse lengdegrader er det best å gå VELDIG varsomt frem når man hører rasle-lyder inne i krattet:

 UuuUUuutroooOoolig skummelspennende altså!!!! Hvis man strekker seg ut så langt som mulig når man undersøker lyder og sånt er man myyyye sikrere. Heldigvis var tyrannosaurusen (ellerhvanådetvarinnidersombråkte) ganske mett, så den gadd ikke spise meg denne gangen...

Etter å ha gått laaaangt inne i skogen fant vi plutselig en flott bro i normal norsk motorvei-standard:

Sjekk den fine motorvei-broen!!Når det er broer i denne standarden på norsk jord så må det selvfølgelig være bompenger... Jeg fant dessverre ikke bompenge-automaten, så for å ikke risikere å bli tatt for ulovlig bompassering, noe som ville ha resultert i et forelegg av astronomiske dimmensjoner, så valgte jeg og ikke krysse bekken akkurat her.. Denne bekken heter forresten "Svartåa", og det navnet er ikke heeeelt malplassert, for det er faktisk klin umulig å se bånn på bare en labbs dyp (altså omtrent 5 cm for dere mennesker som ikke skjønner hundemålestokk)!

 Her tusler jeg langs Svartåa, og speilbildene blir veldig kraftige når vannet er så mørkt, og da kan man faktisk av og til få øye på speilbildet til en usedvanlig kjekk lapphund-kar i vannet! Det blir man jo selfølgelig i godt humør av... ;)

Når vi hadde tuslet langs elven en stund, så kom vi til et vann, og plutselig fikk jeg øye på noe utrooolig spennende:
Finske lapphunder tar selvfølgelig stand, siden vi er "fuglehunder", for jeg hadde nemlig funnet...

 ..pippiper!! Denne gangen var det noen utrolig spennende Kanada-gjess! Disse flyter rundt som noen dumme tømmerstokker, og da kan de sikkert ikke fly! Da er det bare å hoppe uti vannet og svømme ut og hente de! :) Dumt at jeg ikke har svømmeknappen ennå altså... Men inntil jeg får svømmeknappen så får man nøye seg med å gå så langt uti vannet man tør, mens man piper og sutrer over sine manglende svømmekunnskaper... BuhuUUUUuuuUUuuul...UFF!! Skulle ønske Milli var her, for hun er visstnok en racer på svømming!!

Jaja.. Det er tydelig at det er mye å lære for meg ennå, så da er det godt at jeg har begynt på skolen igjen! :)  For nå har jeg nemlig begynt på agillity-kurs hos Lydig:

 Her lærer jeg å gå slalom. Kjekt å kunne hvis jeg plutselig får meldt meg på OL i alpint i bakfylla en dag... 

Slalomen går faktisk veldig bra og fort så lenge matmor klarer å henge med, noe som ikke alltid er tilfelle.. Da er det kanskje ikke så rart at jeg ser litt oppgitt ut når hun omsider kommer snublende etter...

Agillity'en kunne vært litt småskummelt siden det er så mange ukjente hunder her, og et par av disse er jeg ikke heeelt kompis med ennå. Da er det godt å ha med litt moralsk støtte fra verdens beste søster..
...nemlig Tjorven! Tjorven er dessuten helt rå i slalom! Utrolig hva den jenta kan altså! Jeg vet ikke om det er mamman hennes (Gry) som er utrolig flink fører, eller om det er Tjorven selv som har medfødte talenter, men de fungerer hvertfall som dynamitt sammen! :)

Her lærer jeg å hoppe gjennom et hjul, sikkert usedvanlig kjekt å kunne i tilfelle (h)julestria kommer brått på i år..

Her lærer jeg å løpe igjennom en tunnel... Det gikk veldig bra helt til jeg oppdaget at noen hadde tisset på enden, for da MÅ det snuses! Sånn er det bare! :)

Her har jeg akkurat gått igjennom en sammenrast tunnel UTEN tiss i enden, og siden jeg var LITT stolt over at jeg klarte det så fort, så måtte jeg posere litt for pappa-razziene så de kunne få et finfint bilde i profil... Man vil jo se fin ut på bildene i sladreblader som Se&Hør og sånt vettu! :)

Tjorven klarer selvfølgelig alt litt raskere og litt mere grasiøst enn meg, men siden det er supersøstra mi, så blir jeg heller stolt enn sjalu! :)

Etter agillity-timene så får vi massasje... Jeg er fortsatt litt skeptisk til massasje, selv om det kommer seg sakte men sikkert... Man lærer vel kanskje til og med å like det også en gang får jeg håpe! Enn så lenge får de heller tviholde meg mens det pågår! ;)
 
Ha en fortsatt god helg!!

Suuuperbamseklem til alle som vil ha fra Leo!

4 kommentarer:

 1. Den opphøyde stien så jo kjempespennende og litt skummel ut, og jeg kan helt klart se for meg problemet når en hannhund skal gjøre sitt fornødne ;)

  Moro med agility! Tenkte jeg skulle sette opp noen hjemmesnekra slalompinner og en "barnetunnel" i hagen, for å se om Nairo synes det er litt moro eller bare fryktelig skummelt :)

  SvarSlett
 2. Endelig fikk du tjuvlånt pc'n igjen! Åh, det var på tide! Så fine turer du har vært på. Den utheva stien så fryktelig skummel og morsom ut på en gang. Kan vi gå dit? De gjessene skulle jeg gjerne satt tenna i Leo, vi hadde klart det vi to, for vi er superdupersøsknene.

  Det er så trygt og godt å ha med en beskyttende storebror på agility'n! Hadde ikke turt helt uten deg jeg:o)

  Gleder meg til du kommer på besøk, må bare bli ferdig med det de kaller løpetid først;o)

  Sees på ag'n i morgen verdens beste storebror!

  Nuss på hele deg fra lillesøster

  SvarSlett
 3. Så fine dager dere har, Leo!

  Den uthevede stien så kjempefin ut, skjønner godt at det både var skummelt og gøy! Gøy med turer som er litt utfordrende.

  Morsomt at dere trener agility, det ser jo ut som du virkelig har fått teken på det!

  Håper vi ses snart til en tur!

  SvarSlett
 4. Jeg små ler for meg selv Leo, for en fantasi du har. At du en dag klarer å fly er jeg sikker på! Iallfall over hindere på agilitybanen. Flotte bilder, av deg:o)

  SvarSlett