mandag 13. august 2012

På BiriturHei igjen!

Denne helgen så har jeg vært på tur til Biri-utstillingen, som er en lapphund-spesial. Biri er visstnok "tha shit" for lapphunder i følge lapphund-folket. Da MÅTTE jo jeg også komme, siden jeg av og til blir kalt "drittbikkje" av matfar,(man MÅ jo gjemme seg når neglsaksen, hårbørsten e.l. blir funnet frem, sånn er det bare). "Drittbikkje" blir noe sånt som "the shit-dog" på engelsk, altså JEG er "tha shit" = gull til meg på Biri allerede er sikret! :) (Logikken min er på topp som vanlig...)

Her sitter Einstein himself(altså meg) og løser verdens problemer i sitt eget hode...  Ikkeno problem!

Først måtte vi jo komme til Biri, og det var litt lengre enn jeg hadde beregnet, siden vi måtte kjøre tett oppunder 30 mil, noe som er i overkant mye for en som har sååå mye mark i rævva som meg (ikke bokstavlig altså). For å gjøre ting ENDA bedre, så var det en eller annen løk som plutselig fant ut at han skulle teste om det gikk an å felle stål-trærne (populært kalt "lysstolper") langs E18 med bilen sin. Dét klarte han, FLINKE mannen! :) Det som var litt dumt er at han ikke hadde fellingstillatelsen på ett stykk ståltre i orden, så det ble mye politi og bilkøer.. og ENDA lengre tid i bilen på meg!! UFF!!! :(      (Red.anm: mannen i bilen daua ikke for de som måtte lure på det.. Avisartikkel HER )
 Tips til "testeomdetgåranogfelletrærmedbilen-mannen" (oj, langt ord, lurer på om det funker i wordfeud?!): Fell trær med bilen din i Kodal-skævven istedet, da ser ingen politimenner det (de vet nemlig ikke hvor Kodal er), og hvis bonden ser deg så får du bare et par hagleskudd etter deg, null stress med andre ord... :)

Etter fryktelig lang tid (dvs.over 4 timer) i bilen kom vi endelig frem til Furuodden Camping hvor vi skulle tilbringe natten (Matfar er nemlig ikke noen ihuga fan av å stå opp før klokka 4 om morgenen, så vi dro dagen før). Den første jeg møtte når jeg trillet ut av bilen var den søøøte lapphundjenta "Oda" som bare bor noen steinkast unna oss i Kodal(dvs noen ORDENTLIG kraftige Rambo-steinkast, siden hun bor over en mil unna oss, men man kaster vel ikke stein for moroskyld?!).
Den neste jeg møtte var selveste storebrutter'n min, Frost! Gjett om jeg ble glad da!!! (riktig svar er JA!!) :) Jeg tror vi må ha kjørt rundt hele jorda og havnet i Vestfold igjen, det er jo de samme hundene her som de som er hjemme jo?! Jaja, moro at vi kom hjem da!! :)
Dessverre var Oda litt trist stakkar, for foreldrene hennes hadde havnet på sykehus, så hun ble passet på av eierne på Furuodden Camping så lenge. Vi får bare krysse alt som er av lappelabber og lappetær for at de blir friske igjen snart!!! :)

Neste dag bar det i ringen med meg:

 Her er dommeren på vei for å gi meg gullet. Matfar hadde lommene fulle av godbiter, og jeg hadde så store problemer med å svelge unna alle kyllingbitene at dommeren glemte å gi meg gull for oppmøtet! Rart... Han trodde nok vi ikke hadde plass nok i hverken lommer eller munn til å ta imot gullet tenker jeg... Men jeg fikk en velkomst-medaljong av tre hvertfall. :)

Nesten alle norges flotteste lapphunder var samlet her (den ALLER flotteste, HKH dronning Milli er for tiden i fengsel(kennel) sammen med sin medhjelper Tjorven etter et fryktelig statskupp på Tjøme, så de kunne dessverre ikke komme).
På grunn av det høye nivået så hang kanskje gullet litt høyere enn jeg hadde regnet med...
 Her blir jeg vurdert av dommeren. Resultatet ble blå sløyfe og følgende kritikk:
"Meget bra type. Ennå litt lett i bygning. Trangt bitt. Velplasserte ører. Litt myk rygg og noe åpne vinkler. Beveger seg lett med tilstrekkelig steg. Behøver mer bredde i front, Bra pels og temp."


Jeg trenger tydligvis litt mer kroppsbyggning så det blir nok bodybuilding for alle penga fremover nå...  Å spise maten sin er jo en annen mulighet, men det gidder man ikke, det blir litt FOR sært!! :)
  *Stolt av seg selv* Her får jeg skryt av matmor for oppførselen min i ringen, og skryt liker jeg altså!! :) Dommeren sa ikke engang noe om at jeg trengte mer ringtrening, det er vel første gang...

 Frost måtte også kjempe i ringen:
 Frost er nok en av norges aller største og sterkeste lapphunder, så det trengs ikke så mye bodybuilding på den karen! Han er vel også blant norges beste på oppførsel i ringen... Han fikk exellent og rød sløyfe i voksenklassen! Bra jobba av brutter'n dette (og matfaren hans)! :) Hele dommerkritikken hans finner dere på bloggen hans: HER

Faren til Frost, Nalle er ikke noen pingle han heller:
 Nalle holdt fullt fokus og fikk rød sløyfe han også. Far og sønn vettu... Kritikken kommer nok på siden til Nøve HER  etterhvert, selv om det ikke står noe der ennå, men det er jo uansett morsomt å lese på siden hennes...  :)

I Hedemark og Oppland er det visstnok noen ulver, og jeg var så heldig at jeg fant ett finfint lite eksemplar:
  En skikkelig pen ulv dette...


...men ikke så veldig farlig... Molly er bare liten og supersøt hun nemlig! :)

Etter at alt av gull og glitter hadde blitt delt ut i ringen til de lapphundene som fortjente det mest, så dro vi tilbake til campen. Det hadde nå begynt å bli alvorlig varmt, så Frost og jeg ville teste om det gikk an å bade i Mjøsa:
Verdens beste venner på badetur! Godt at brutter'n ikke er noen konkurransesvømmer han heller. Vi liker igrunn best å stå på grunna begge to, og der kan vi stå leeeenge! Svømming er for fisker, og fisker er til for å tygges på... 

Frost lever forresten godt opp til navnet sitt, han presterte nemlig å puste ut frostrøyk i +20grader, Imponerende!! Etter en lang dag i stekende sol så blir man litt skadeskutt, så når eierne våre skulle grille, så var det ikke mye røverstreker vi orket å finne på:
Her har Frost lagt inn krabbegiret og rikker seg ikke en millimeter utenom hvis det detter en pølsesnabb ned fra bordet(eller hvis pølsesnabben ligger litt for lenge på bordet)...

...og jeg rikker meg ikke en millimeter selv om pølsesnabben allerede har detti ned, for jeg orker så vidt å se på den... SLITEN!!!
 
Takk for nå. Det var utrolig morsomt å hilse på mange mennesker og hunder på Biri. Det var spesielt morsomt å få så mye tid sammen med Frost og flokken (menneskene) hans, for de er nemlig en herlig gjeng! :)

Ha en flott uke alle sammen!
Bamseklem fra Leo!

4 kommentarer:

  1. Gratulerer Leo:))...jeg synes du med rette skal være stolt av deg selv ja!...fin kritikk på utstilling,og god temp( jeg går utifra at det betyr godt tempramang?:)...og det er "tha shit;)som er godt å ha!..Bildet av deg der jeg ser at du er stolt av deg selv,synes jeg var det beste blandt mange andre fine fotos:))...Kansje du treffer igjen Tjømingene snart,etter de har sonet ferdig for "statskuppet" deres? Jeg tror ikke de blir der så lenge.Det må jo være formidlende at de har den selveste HKM,og hennes medhjelper i losji?..Klem fra oss på Sørlandet til dere,med ønske om flere opp til buken bad, nå på sensommeren Elin og Banjo:)

    SvarSlett
  2. Leo: du har helt glemt å kommentere at du også fungerer som hodepute for mammaen din, men jeg har en mistanke om at du bare godtar det når du er så sliten at du ikke engang orker å se på pølsebiter :)

    SvarSlett
  3. Hysssssssjjj Leo.....jeg er egentlig en liten ulv i lapphundklær, på topphemmelig oppdrag for å infiltrere lapphundklanen og sørge for innblanding av litt OPPRINNELIG genmateriale....!!! Men du må ikke fortelle det til noen..... Bare lat som ingenting du og vær deg selv liksom. Du var forresten VELDIG flink til å stå pent i ringen, og jeg tror nok dommeren egentlig var på vei for å gi deg gullet! som fortjent! :) Det ser sånn ut ihvertfall...sikkert noen som spente bein på'n på de siste metrene....Synd vi ikke fikk lekt noe særlig på Biri, vi får ta det igjen en annen gang. Hilsen fra Molly -en HELT vanlig lapphund! blunke blunke :)

    SvarSlett